• Turkhane Logo

14 aylık Bahar bebeğe 14 gün anne sütü yok!

“Süt görüşü” için cezaevinden haber bekleyen Bahar bebeğe onay çıkmadı. Dün tutuklanan Sultan Ataş, karantina nedeniyle 14 gün çocuğunu emziremeyecek.

17:45 28 Eylül 2020 Pazartesi
14 aylık Bahar bebeğe 14 gün anne sütü yok!
“Süt görüşü” için cezaevinden haber bekleyen Bahar bebeğe onay çıkmadı. Dün tutuklanan Sultan Ataş, karantina nedeniyle 14 gün çocuğunu emziremeyecek.


Dün akşam tutuklanıp Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine gönderilen Sultan Ataş’ın 14 aylık bebeği Bahar, anne sütü için bugün cezaevine götürüldü. Ancak koronavirüs karantinası nedeniyle içeri alınmayan Bahar bebek, 14 gün anne sütünden mahrum kalacak.
  BOLD ÖZEL | “Süt görüşü” için cezaevinden haber bekleyen Bahar bebeğe onay çıkmadı.

Dün tutuklanan Sultan Ataş, karantina nedeniyle 14 gün çocuğunu emziremeyecek.https://t.co/59ejihugGo pic.twitter.com/MfbuyL5jIV — BOLD (@BOLDmedya) September 28, 2020  

Bolddan Sevinç Özarslanın haberine göre, biri 14 aylık, diğeri 3 yaşında olmak üzere 2 bebeği bulunan Sultan Ataş dün gece tutuklandı. Dört gün İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulduktan sonra hapse gönderilen Ataş’ın kızı Bahar anne sütüyle besleniyor.

Annesinden tamamen ayrılmak zorunda kalan Bahar bugün süt için cezaevine götürüldü. Korona salgını nedeniyle içeri gidip girmeyecekleri belli olmadığı için yetkililerden onay bekleyen Bahar bebeğe onay çıkmadı. Aile yakınlarından alınan bilgiye göre 14 aydır anne sütünden başka bir şeyle beslenmeyen Bahar, hazır mama yemek istemiyor, mama mecburen çocuğa verilmeye çalışılıyor.

/

ADİL OLMAYAN YARGI ÇOCUKLARI DA VURUYOR

HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu öncülüğünde Bahar’ın annesinin tahliye olması için #SultanAtaşTahliyeOlmalı etiketiyle Twitter’da kampanya başlatıldı. Adil olmayan yargının çocukları da vurduğunu söyleyen Gergerlioğlu, “1 ve 3 yaşlarında iki çocuklu Sultan Ataş kocası İbrahim Ataş ile birlikte tutuklandı Çocuklardan küçüğü daha süt yaşında. Adil olmayan yargı çocukları da vuruyor!” dedi.

İKİ KÜÇÜK BEBEĞE BABAANNE BAKIYOR

Annesinin yaşadığı sıkıntılar nedeniyle hem hamilelik döneminde hem de doğumdan sonra gelişemeyen Bahar 14 aylık olmasına rağmen doktorların ifadesine göre 6 aylık gibi görünüyor. Sultan Ataş’ın 3 yaşındaki kızı Vildan Nazlı’yı ise dede ve babaannesi oyalıyor. Babaanne astım, dede ise kalp ve tansiyon hastası.

Bebekli annelere yapılan hukuksuzluk bitmediği gibi anne-baba tutukluların devam etmesi aileleri zorda bırakıyor. Sultan Ataş ile birlikte eşi İbrahim Ataş da tutuklandı ve Silivri Cezaevine gönderildi. 56 yaşındaki babaanneleri ile 64 yaşındaki dedelerinin yanında kalan iki kız kardeş bir anda hem annesiz babasız kaldı.

BANKAYA 1800 TL YATIRDIĞI İÇİN SORGULANDI

Cemaat soruşturmaları kapsamında tutuklanan İbrahim Ataş (34), 672 sayılı KHK ile ihraç edilen bir fen bilgisi öğretmeni. Sultan Ataş kapatılan dershanelerde biyoloji öğretmeni olarak görev yaptı. İbrahim Ataş, Bank Asya hesabı ve kapatılan bir derneğe üye olduğu için, eşi ise kapatılan dershanede sigortası bulunduğu için örgüt üyesi oldukları iddiasıyla yargılanacaklar.

Sultan Ataş’a ifadesinde 2015 yılında Bank Asya’ya yatırdığı 1800 TL de soruldu. “Hakan Şükür 1 TL dahi olsa para yatırın dedikten 2 ay sonra 1800 TL yatırmışsınız. Bunun örgütle bir ilgisi var mı?” denildi.

Son güncelleme: 17:45 28.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı