• Turkhane Logo

Zulüm varsa konuşmaya devam edeceğim

Furkan Vakfı'nın kurucu başkanı Alpaslan Kuytul, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü bahanesiyle yayımladığı kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile on binlerce aileye zulmettiğini söylediği için yaklaşık iki yıl tutuklu kaldıktan sonra geçen hafta tahliye edilmişti. Kendisine

10:25 12 Aralık 2019 Perşembe
Zulüm varsa konuşmaya devam edeceğim
Furkan Vakfı'nın kurucu başkanı Alpaslan Kuytul, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü bahanesiyle yayımladığı kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile on binlerce aileye zulmettiğini söylediği için yaklaşık iki yıl tutuklu kaldıktan sonra geçen hafta tahliye edilmişti. Kendisine

23 ay hapishanede tutuklu bulunmasının ardından tahliye edilen Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul, TV5te Yıldıray Oğurun Medya Analiz programında soruları cevaplandırdı.

Tutukluluğunun sona ermesinden sonra gündemde önemli yer tutan Kuytul, kendisine yönelik haksızlıklara dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
Daha önce kamera önünde yapmış olduğu konuşmalarından kes-yapıştır yöntemi ile iddianame hazırlandığına işaret eden Kuytul, Altı konuşmamdan dolayı açılan davaların hepsinden beraat ettim. Sonra diğer dört dava, hemen bitecek davalardı; bir el, müdahale etti. Bu mahkemeler hâlâ bitmiş değil. Asıl davaları olumlu etkiler diye bitirmiyorlar. dedi.
HAKSIZLIK YAPTIĞI İÇİN AKPYİ ELEŞTİRİYORUM!
Kuytul, Adalet ve Kalkınma Partisini (AKP) sadece kendilerine konuşma yapmak için salon vermedi diye değil, aleni haksızlıklar yaptığı için eleştirdiğini söyledi. 
Kuytul, şu ifadeleri kullandı: Sadece konferans salonları iptal oldu da bize verilmedi de ondan dolayı değil. Konferansımızın iptali olayı 2014te. Ama ben 2003 yılında Irakın işgalinden beri sonrasında da 2011 Suriyedeki mesele, Suriye savaşının başlatılması, ben o zamandan beri itiraz ettim.
RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ BU ÜLKEYE ZARAR VERMEDİ Mİ?
Siyaset konusunda açıklamalarda bulunmasına yönelik eleştirilere açık getiren Kuytul, Ben bu vatanın çocuğuyum. Yapılan şey yanlışsa bu vatana zarar verecekse ve vermedi mi? Rus uçağının düşürülmesi vatana zarar vermedi mi? Türk devleti neden özür diledi? Keyfinden mi? Büyük bir zarar göreceğini gördü. Gitti özür diledi iyi etti. ifadelerini kullandı.
Alpaslan Kuytul, AKPnin Furkan Vakfı ile kendisine reva gördüğü zulme cemaatlerin sessiz kaldığını belirterek, bu tablonun insanları İslâmiyetten uzaklaştırdığını kaydetti.
Şu anda Amerika ile Türk devletinin arası çok kötü. Rusya ile biraz idare etmeye çalışıyor. Onunla da arası kötü olsaydı ne olacaktı? diyen Kuytul, Yani Rus uçağının düşürülmesi tamamen siyasi bir takım sebeplerle yapıldı. Siyasi bir hataydı. Bir hocanın bunlarla ilgili konuşması gayet normal karşılanmalı. Çünkü yerine göre bir futbolcu bile konuşuyor. Yerine göre bir sanatçı, şarkıcı bir türkücü de konuşuyor. dedi.
ZULÜM KİME YAPILIRSA YAPILSIN KARŞI GELİRİZ
Zulüm kim tarafından kime yapılırsa yapılsın karşı geleceğini ifade eden Kuytul, Dünya’nın neresinde kime zulmedildiyse biz hepsinin hakkını savunduk. Hükümete yakın Ensar Vakfı’nda bir kişinin yaptığı kötülük yüzünden bütün camianın suçlanmasına da itiraz ettim. Yarın AKPy, CHP’ye yapılsa, HDP’ye de yapılsa, haksızlığa karşı çıkarım. Bana konuşma telkinleri geliyor. Zulüm devam ettiği müddetçe konuşmaya devam edeceğim. diye konuştu.
Diğer taraftan Türkiyedeki mahkeme kararlarından şüphe duyduğunu aktaran Kuytul, şöyle devam etti: Bu ülkede verilen her cezadan artık şüphe ediyorum. Kesinlikle yargı bağımsız filan değil. Bunu yaşayan bilir. Ağır cezada yargılanırsa anlar. Özellikle önemli insanlar için talimatlar yukarıdan geliyor; fakat bunu ispat edebilir misiniz? Edemezsiniz.
CEMAATLERE KONUŞUN, SUSMAYIN MESAJI
Kuytul, Türkiyede zulüm olmasına  rağmen susan cemaat ve tarikatlara Hazreti Alinin sözünü hatırlatarak şu mesajı verdi: Bugün konuşursak biteriz’ diyenler, aslında sustukça biteceklerini görecekler. Müslümanlar hakikatleri haykırdıkları müddetçe, Allah onların yardımcısıdır. Hz. Ali (radıyallahu anh) diyor ki, ‘Zulme engel olamıyorsanız, bari duyurun.’ Bu da bir engel olmadır.

Son güncelleme: 10:25 12.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı