• Turkhane Logo

YSK'dan Maltepe kararı: Oylar kaldığı yerden sayılacak

14 Nisan Pazar akşamı Maltepe 1'inci ve 2'nci seçim kurullarının

17:03 15 Nisan 2019 Pazartesi
YSK'dan Maltepe kararı: Oylar kaldığı yerden sayılacak
14 Nisan Pazar akşamı Maltepe 1'inci ve 2'nci seçim kurullarının

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Maltepe ilçe seçim kurullarının tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı. Kalan sandıkların sayımı devam edecek. 
YSK kararına göre Maltepede şu ana kadar yapılan sayımlar geçerli olacak.
146 SANDIK KALDI
YSKnın aldığı kararla birlikte Maltepede 500 sandığın yeniden sayılma kararı durduruldu. Sadece kalan 146 sandık sayılacak.
YENİ SAYIM KURULU OLUŞTURMA YETKİSİ 
Maltepe İlçe Seçim Kuruluna yeni sayım kurulu oluşturma yetkisi de verildi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbulun Maltepe ilçesindeki oy sayımının durdurulmasına itiraz etmişti. YSK o itirazı karara bağladı. 
KALAN SANDIKLARIN SAYIMI DEVAM EDECEK
YSK, Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı. Bu karara göre, kalan sandıkların sayımı devam edecek.
CHP, MALTEPE KARARINA İTİRAZ ETMİŞTİ
CHP, İstanbul Maltepe 1inci ve 2nci ilçe seçim kurullarının bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptali yönündeki kararına itiraz etmişti.
Dilekçede, ilçe seçim kurullarının, yeniden sayım yapılan terminallerdeki sayımları iptal etmesi ve terminallerin kapatılması ve yenisinin kurulmaması kararının hukuken yanlış olduğu belirtilmişti.
YSKYA KENDİ KARARINI HATIRLATTI
Seçim sonrası alınan yeniden sayım kararlarına karşı CHPnin yaptığı itirazın, YSK tarafından Sayımların başlamış olması ve sayım başlayan yerlerde maddi gerçekliğin ortaya çıkıyor olması sebebiyle reddedildiğine işaret edilen dilekçede, YSKnın ayrıca, Sayımların bir an önce tamamlanması için gerekli tedbirlerin alınmasını ilçe seçim kurulundan istediği kaydedilmişti.

Son güncelleme: 17:03 15.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı