• Turkhane Logo

Yeni Kovid-19 yasakları masada

Kulislerde koronavirüs salgınına karşı yeni önlemlerin alınacağı iddiaları konuşuluyor.

11:04 26 Ekim 2020 Pazartesi
Yeni Kovid-19 yasakları masada
Kulislerde koronavirüs salgınına karşı yeni önlemlerin alınacağı iddiaları konuşuluyor.


İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı iddialarını yalanladı. Ancak iddialara göre İstanbul ve diğer büyükşehirler başta olmak üzere salgının arttığı illerde bir dizi önlemlerin alınması bekleniyor. Gözler bilim kurulunun Çarşamba günü yapacağı toplantıya çevrildi.

Uzmanlara göre koronavirüs, tüm dünyada ilk dalgadan daha fazla bir yayılım ve bulaştırıcılık gösteriyor. Ölüm oranları ilk dönemki kadar yüksek değil ama, bulaşma çok fazla. Salgında artan rakamlar Avrupa ülkelerindeki gibi Türkiye’de de endişeyle takip ediliyor. Karşı karşıya kalınan bu durum yeni önlemleri de beraberinde getirecek.


YENİ YASAKLAR BİLİM KURULUNUN MASASINDA

Kulislerde konuşulan iddialara göre yapılan toplantılarda salgına karşı yeni kararların alınması planlandı. Problemin özellikle kapalı mekanlardaki toplu buluşmalardan kaynaklandığı tespiti ağır basıyor. Bu sebeple bilim kurulu toplantısından sonra yeni yasaklar açıklanabileceği belirtiliyor.

TOPLANMA ALANLARINA YASAK MI GELİYOR?

Bu yasaklar kapsamında illerde, apartmanlar ve sitelerin bahçelerindeki toplanma alanlarına yasak getirilmesi, bunun denetiminin apartman ve site yönetimlerine verilmesi planlanıyor. Köy konakları da bu çerçevede değerlendirilecek ve muhtarın sorumluluğunda toplanılması yasaklanacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SONRAKİ AŞAMADA

Uzmanlar salgınla mücadelenin dinamik bir süreç olduğunu ve gelişmelere göre yeni önlemlerin alınabileceğini belirtiyor. Bu sisteme aç-kapa taktiği deniyor. Bu kapsamda ilerleyen günlerde haftasonları özellikle büyükşehirlerde sokağa çıkma yasağının da getirilebileceği belirtiliyor. Ancak bu sokağa çıkma yasağının sonraki aşamada hayata geçirilmesi düşüncesi daha hakim. Şehirlerarası seyahat yasağı da son aşamada başvurulacak önlemler arasında sıralanıyor.

Diğer yandan hali hazırda il pandemi kurulları üst üste yeni önlemleri devreye sokmaya başladı. Bazı illerde çocuk parkları kapatılıp, 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma kullanmalarına sınırlama getirilirken, semt pazarlarına girmelerine de günün belli saatlerinde izin veriliyor. Bu sınırlamaların denetlenmesi için pazar timleri, park timleri gibi ekipler oluşturuldu.

Son güncelleme: 11:04 26.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı