• Turkhane Logo

Yeni iddia: 30 milletvekili yeni partilere geçecek

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun ayrı ayrı parti kurma çalışmaları devam ederken Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AKP) kazan kaynıyor.

11:21 31 Ağustos 2019 Cumartesi
Yeni iddia: 30 milletvekili yeni partilere geçecek
Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun ayrı ayrı parti kurma çalışmaları devam ederken Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AKP) kazan kaynıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bedel öderler” tehdidi ve ihanet suçlamalarına mukabil Ahmet Davutoğlunun, “Eski defterler açılırsa bizi eleştirenler insan içine çıkamazlar.” resti tansiyonu yükseltiyor.

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı iki ayrı parti için bazı istifalar ve kulislerde gündemde.
30A YAKIN MİLLETVEKİLİ AKPDEN AYRILABİLİR
Babacan ekibinde yer aldığı söylenen AKP’nin çekirdek kadrosunda yer alan Beşir Atalay ve 12 yıl AKPde çeşitli görevlerde bulunan eski adalet bakanı Sadullah Ergin’in AKP’den istifaları ses getirirken bu kez 30’a yakın milletvekilinin partiden ayrılacağı konuşuluyor.
İddia TV 5’te ekrana gelen “Buluşma Noktası” programında dile getirildi.
İddiayı dile getiren isim ise 11inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığı ile bilinen Fehmi Koru’nun sitesi Ocak Medya yazarlarından Veysi Dündar…
Dündar, “İsim vermeden şöyle bir tasarrufta bulunayım. Birkaç gün önceki bir kahvaltıda, muhalefette bulunan milletvekillerinden önemli bir isim, tanıdığı bildiği en az 30 kişinin parti kurulur kurulmaz o tarafa geçeceğini söyledi.” ifadelerini kullandı.
İKİ PARTİYE DE GEÇİŞ OLACAK
“Hâlihazırda vekil olup da yeni partilere geçecek belli sayıda insan var,” diyen Dündar, “Ali Babacan’ın da Davutoğlu’nun da kuracağı partilere geçiş olacak” ifadesini kullanıyor.
Dündar, Davutoğlu’nun, eski Milli Eğitim bakanı Ömer Dinçer, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ gibi isimlerle çalıştığını söyledi. 
Dündar, Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) bir dönem milletvekili seçilen İhsan Özkes ve eski Avrupa Birliği (AB) temsilcilerinden Feridun Sinirlioğlu’nun da yeni parti içinde yer alan isimler olduğunu kaydetti.
ÖN GÖRÜŞMELERİ KENDİ YAPIYOR
Ali Babacan’ın hareketine dair Gül’ün görevlendirdiği iki isim olduğundan bahseden Dündar, “Ön görüşmeleri kendileri yapıyorlar. Olumlu ya da olumsuz raporları Babacan’a iletiyorlar.” kulisini paylaştı.
Nihai kararın Babacan tarafından alındığının altını çizen Veysi Dündar, her kesimden görüşmeler olduğunu ve buna TÜSİAD başkanları ve Merkez Bankası başkanlarının da dahil olduğunu ifade etti. 
Kürtler, aleviler ve Ermenilerle de ciddi görüşmeler yapıldığını belirtti.
Dündar, Babacan’ın partisindeki kurucular listesindeki ilk beş ismi ise şöyle açıklıyor: 
Ali BabacanAbdullah GülBeşir AtalaySadullah ErginNihat ErgünMehmet Aydın (Bir ihtimal)
SÜRPRİZ İSİMLER DE OLACAK
Dündar, yine eski ekonomi bakanı Mehmet Şimşek ve eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günayın da Babacan partisinde yer alması kuvvetle muhtemel isimler olduğunu kaydetti.
Dündar’a göre Gül’ün yeni parti içinde yer almasının en önemli sebebi yeni bir seçimde başkan adayı olarak çıkmayı planlaması... 

Son güncelleme: 11:21 31.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı