• Turkhane Logo

Van Emniyetinde başörtülü meclis üyesine çıplak arama tehdidi

Van Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Menice Gülmez, Van Emniyet Müdürlüğünde gözaltı sırasında başörtüsünün zorla çıkarılıp çıplak arama dayatması yapıldığını söyledi.

14:50 28 Ağustos 2019 Çarşamba
Van Emniyetinde başörtülü meclis üyesine çıplak arama tehdidi
Van Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Menice Gülmez, Van Emniyet Müdürlüğünde gözaltı sırasında başörtüsünün zorla çıkarılıp çıplak arama dayatması yapıldığını söyledi.

Kayyım atamasına karşı yapılan protesto eyleminde 38 kişi ile birlikte gözaltına alınan Gülmez, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Menice Gülmez, gözaltında yaşadıklarını anlattı.

BAŞÖRTÜMÜ ZORLA ÇIKARTTILAR

MA’nın haberine göre, gözaltına alındıktan sonra Van Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürüldüğünü ve burada başörtüsünü çıkarmamak için direndiğini söyleyen Gülmez yaşananları şöyle anlattı: “6 kadın ifadelerimiz alınmak üzere Van TEM Şubesi’ne götürüldük ve burada bize çıplak arama dayatıldı. Ben inancıma ve insanlık onuruna aykırı olan çıplak aramaya itiraz ettim ve kıyafetimi çıkarmayacağımı söyledim.”


HIRKAYI BAŞÖRTÜSÜ OLARAK KULLANMAMA BİLE İZİN VERMEDİLER

Gülmez, sözlerine şu şekilde devam etti: “Beni başkomiserin yanına götürdüler, komiser, ‘neden başörtünü ve kıyafetini çıkarmıyorsun’ diye sordu. Ben içeride erkek polislerin ve kameranın olduğunu söyledim. Komiser bana zorla kıyafet ve başörtümü çıkaracaklarını söyledi. Zorla çıkarmaya kalksalar arkadaşlarımın bu uygulamayı kabul etmeyeceklerini bildiğim için, komisere nezarethanede başörtümü ve kıyafetlerimi çıkaracağımı söyledim. İçeri girdikten sonra kıyafet ve başörtümü onlara verdim. Başörtüsünü çıkarıp verdikten sonra yanında gözaltında bulunan bir kadından hırkasını ödünç alarak başörtü olarak kullandım ancak buna da izin vermediler.”

GÖZLÜĞÜMÜ BİLE ÇIKARTTIRDILAR

Raporu olmasına rağmen gözaltında gözlüğünü çıkartmasının da istendiğini belirten Gülmez, “Raporlu olduğumu ve ışığa karşı kullanmam gerektiğini söyledim. İtiraz ettim fakat onlar çıkarmam için direttiler. Gözlüğümü çıkarıp vereceğimi fakat başörtü niyetine kullandığım hırkayı çıkarmayacağımı belirttim” dedi.

BAŞÖRTÜSÜ MÜCADELESİ İÇİN AKP’YE OY VERDİM

AKP iktidarının yürüttüğü başörtü politikasının menfaat politikası olduğunu söyleyen Gülmez, bu politikalar nedeniyle 2 kez AKP’ye oy verdiğini söyleyerek, şuanda onun pişmanlığını yaşadığını ifade etti. Gülmez, “13 yaşımdan bugüne kadar başörtü kullanıyorum. Medreselerde hocalık yaptım, 10 yıl boyunca diyanette çalıştım. Bugüne kadar ne başörtümden ne de inancımdan taviz vermedim. Ama gözaltına yaşadıklarım AKP’nin bu politikasını bana gösterdi” ifadesinde bulundu.

Son güncelleme: 14:50 28.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı