• Turkhane Logo

Unutulan iki gazeteci: Mehmet Ferhat Çelik ve Aydın Keser

Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenazesini haber yapmaktan tutuklu Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan dışında konuşulmayan iki gazeteci daha var.

15:33 28 Mayıs 2020 Perşembe
Unutulan iki gazeteci: Mehmet Ferhat Çelik ve Aydın Keser
Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenazesini haber yapmaktan tutuklu Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan dışında konuşulmayan iki gazeteci daha var.



Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, Libya’da hayatını kaybeden Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunun cenaze töreniyle ilgili haber yaptıkları, bu haberlere gazetelerinde ve haber sitelerinde yer verdikleri gerekçesiyle tutuklu.

Dava, daha çok OdaTV tutukluları Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan üzerinden tartışılsa da Çelik ve Keser de Silivri Cezaevinde tutuklu durumdalar.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanıp 34. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama” ve “İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçlamaları yöneltilen gazeteciler için 8 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Dava kapsamında Silivri 9 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, yöneltilen suçlamaları ve haklarında hazırlanan iddianameyi değerlendirdi.

ÇELİK: MESLEĞİMİZ YARGILANIYOR

İddianamenin hukuken hiçbir geçerliliğinin olmadığını belirten gazeteci Ferhat Çelik, iddianame ile bir kez daha gazetecilik mesleğinin yargılandığını söyledi. Soruşturma aşamasında kendilerine “Neden bu haberi yaptınız?” diye sorulduğunu aktaran Çelik, haber yapmanın suç olarak görülmesi kadar saçma bir şeyin olmadığını belirtti. Gazetelerinde yer verdikleri haberin kaynaklarını ayrıntılı bir şekilde verdiklerini vurgulayan Çelik, “Haberimiz her şeyi anlatmaya yetiyor. Ama bu devlet ‘Ben yaparım, siz yazmayacaksınız’ diyor. Şu unutulmamalı ki asıl suç gerçekleri halktan gizlemektir. Halkın haber alma hakkına hep saldırılar olmuştur.” ifadelerini kullandı.

KESER: BU YÖNTEMLER YENİ DEĞİL

Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ise, dünya salgınla mücadele ederken, Türkiye’de iktidarın gazeteciler üzerinde baskı kurmakla meşgul olduğunu ifade etti. Keser, “Adalet terazisiyle diledikleri gibi oynuyorlar. Nefret dilini yüceltiyorlar. Ama bu yeni değil. Bu uygulamalara ve yöntemlere karşı koymamız ve mücadele etmemiz de yeni değil. Tıpkı Gezi direnişinde olduğu gibi bugün de bütün adaletsizliklere, özgürlüklere ve tabi ki doğaya yapılan haksızlıklara ve talana karşı gerçekleri dile getirip mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi. Haklarında suçlama konusu yapılan haberi başka kaynaklardan alarak sayfalarında yer verdiklerini vurgulayan Keser, sadece “gazetecilik” yaptıklarını kaydetti.

Son güncelleme: 15:33 28.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı