• Turkhane Logo

‘Tutuklanan gazetecilerin iddianamelerini derhal bekliyoruz’

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Silivri Cezaevi'nde tutuklanan gazetecileri ziyaret etti.

20:34 11 Mart 2020 Çarşamba
‘Tutuklanan gazetecilerin iddianamelerini derhal bekliyoruz’
CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Silivri Cezaevi'nde tutuklanan gazetecileri ziyaret etti.



Çakırözer, gazetecilerin verilen dilekçelere rağmen tecritte tutulduklarını belirtti İddianameleri en kısa sürede tamamlanarak hakim karşısına çıkmaları sağlanmalıdır dedi.

CHP’li Utku Çakırözer, Libya’da şehit olan MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin haberler gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel ile Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.


Çakırözer gazetecilerin verilen dilekçelere rağmen tecritte bulunduklarını ve iddianame beklediklerini dile getirdi.

‘EN KISA SÜREDE HAKİM KARŞISINA ÇIKMALARI SAĞLANMALIDIR’ 

Görüşmelerin ardından Çakırözer, “Bu gazetecilerin tamamı Odatv, Yeniçağ, Yeni Yaşam gazetelerinde yazarlık, muhabirlik, yöneticilik yapan bu basın emekçilerinin tamamı derhal serbest bırakılmalıdır. Bunun yolu mahkemeden geçecekse iddianameleri en kısa sürede tamamlanarak hakim karşısına çıkmaları sağlanmalıdır” dedi.

‘TECRİTTE TUTULUYORLAR’ 

Çakırözer Silivri’de ziyaret ettiği 6 gazetecinin koğuşlarda tek başlarına tutulmasına tepki gösterdi. Çakırözer, “Odatv’nin iki yöneticisi Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan dilekçe vermelerine rağmen aynı koğuşta kalamıyor. Her ikisi de 3’er kişilik koğuşlarda tek başlarına tecrit halindeler. 19 ay tutuklu kaldıkları Ergenekon davalarında dahi böyle bir tecrit yaşamamışlar. Benzer biçimde Yeni Yaşam’ın yöneticileri de yine ayrı koğuşlarda tek başına tutuluyor. Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve Odatv Muhabiri Hülya Kılınç da aynı şekilde tek başlarına kalıyor. Cezaevinde tutuklu ya da hükümlü insanları tek başına hücrede tutmak tecrit etmek de onları başlı başına bir cezalandırma yöntemidir. Cezaevi yönetimi ve Adalet Bakanlığı’na bu uygulamanın son bulması çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

‘BASINA GÖZDAĞI VERME GİRİŞİMİDİR’

Ziyareti sonrasında değerlendirmelerde bulunan Çakırözer “Silivri’de bu gazetecilere yaşatılanlar ayıptır, vicdansızlıktır, hukuksuzluktur. Meselenin bir MİT mensubu şehit cenazesinin çok ötesinde, basına gözdağı verme, susturma, korkutma meselesi olduğu açıktır” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 20:34 11.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı