• Turkhane Logo

THY Çin uçuşlarını yeniden programına dahil etti

Koronavirüs salgını nedeniyle Çin'e uçuşlar iptal edildi. Türk Hava Yolları'nın Mart ayı programında ise Çin uçuşlarının yer alması, çalışanları şaşkınlığa uğrattı.

14:05 27 Şubat 2020 Perşembe
THY Çin uçuşlarını yeniden programına dahil etti
Koronavirüs salgını nedeniyle Çin'e uçuşlar iptal edildi. Türk Hava Yolları'nın Mart ayı programında ise Çin uçuşlarının yer alması, çalışanları şaşkınlığa uğrattı.



Airporthaberin aktardığı bilgilere göre Türk Hava Yolları, bir süre önce Çin anakarasına yaptığı tüm uçuşları 29 Şubata kadar durdurma kararı almıştı.

İki gün sonra süre dolacak olmasına rağmen THY yönetiminden uçuş iptallerinin uzatılmasına dair bir karar çıkmadı. Uçuş planlama da iptal konusunda uzatma olmadığı için uçuş ekiplerine Mart ayı programlarında Çin uçuşları verildi.


Aylık yayınlanan uçuş programlarında Çinin, Pekin, Guagzhou, Şangay ve Xian gibi şehirlere planlandıklarını gören ekipler büyük şaşkınlık yaşadı. THYnin, Çin seferlerini uzattığını açıklamasının beklendiği kaydedildi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ise Korona virüs önlemleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi. İstanbul Havalimanında basın açıklamasında konuşan Aycı, Bilet iade ve açığa alma sürecini kolaylaştırdık. Mayıs ayına kadar olan biletleri bedelini ödemek, açığa almak gibi konularda her yerden bu hizmetleri şu anda gösteriyoruz ifadelerini kullandı.

Seuldan uçak seferlerimizi azalttık diyen Aycı, Nahçivandan ise durdurduk. Risk devam ederken bazı yerlerden uçuşları durduruyoruz. Bu zamana kadar seferlerimiz durdurulmuştur. Önümüzdeki dönemde yine 12 risk ülkesi var. Onlara dikkat edeceğiz. Maske ve benzeri tedarikleri alıyoruz. Mürettebat ve istasyonlarımıza, yöneticilerimize eğitimler verildi ifadelerini kullandı.

Aycı, Riskin yönetilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu tip ülkelerle ilgili Suudi Arabistan Umre uçuşlarını durdurdu. Yolcu girişlerini de 22 ülkeyi kapsayacak şekilde durdurduk. Uçuşlarımızı sağladık. Türk vatandaşlarımızı alarak geri dönmeye devam edecek. Ama umre uçuşları kapatıldı. İstanbul Havalimanından bu 22 ülkeye yönelik çalışmalarımızı yapıyoruz. Gelenleri Suudi Arabistana göndermiyoruz. Hızla uyum gösteriyoruz diye konuştu.

Bilet iade ve açığa alma sürecini kolaylaştırdık diyen Aycı, Mayıs ayına kadar olan biletleri bedelini ödemek, açığa almak gibi konularda her yerden bu hizmetleri şu anda gösteriyoruz şeklinde konuştu.

İlker Aycı, 250den fazla uçağın dezenfekte edildiğini ifade ederek, Etmeye devam ediyoruz. Hayatın tabii akışını yolcularımız devam ettirebilirler. Virüs riskli ama virüsten daha riskli olan ise tedbirsiz olmak. Herkesin alması gereken tedbirler bireysel ve kurumsal anlamda alınıyor. Asıl mesele virüs ne kadar riskli ondan daha risklisi tedbirsiz olmak. Bu kısımları da dikkate alarak bunu yönetmek. Tabii hayatın tabii akışı da sürdürülmeli dedi.

Son güncelleme: 14:05 27.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı