• Turkhane Logo

‘Test sonucu pozitif olan sığınmacıların izolasyonu ve takipleri nasıl yapılıyor?’

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, sığınmacılara test yapılıp yapılmadığını ve pozitif çıkanların takiplerinin nasıl yapıldığını sordu.

13:23 11 Nisan 2020 Cumartesi
‘Test sonucu pozitif olan sığınmacıların izolasyonu ve takipleri nasıl yapılıyor?’
CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, sığınmacılara test yapılıp yapılmadığını ve pozitif çıkanların takiplerinin nasıl yapıldığını sordu.


CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, koronavirüs salgını nedeniyle, başta Suriyeli sığınmacılar olmak üzere ülkemizde yaşayan mültecilerin sağlık durumuna ve kapıların açılması ile birlikte Avrupa’ya göç etmek için yoğun bir şekilde sınır kapılarına akın eden göçmenlerin son durumunu sordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve içişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlamaları istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

KOCA’YA: SIĞINMACILARA TEST YAPILIYORSA TAKİBİ NASIL YAPILIYOR?


Emecan, Sağlık Bakanı Koca’ya yönelttiği sorularda, sınır kapılarına akın eden ve sağlıksız koşullarda yaşam sürdüren mültecilere ilişkin Bakanlığın herhangi girişimde bulunup bulunmadığını sordu. Özellikle salgın hastalığın ülkemizde görülmesinden sonra o bölgede bulunan insanlarda herhangi bir vaka görülüp görülmediğini ve can kaybı yaşanıp yaşanmadığının açıklanmasını istedi. Türkiye genelinde de sığınmacılara ilişkin durumun açıklanmasını isteyen Emecan, sınır illerimizde bulunan çadır ve konteynır kentlerde corona virüs kontrolleri yapılıp yapılmadığının illere göre açıklanması gerektiğini ve buralarda rastlanan vak’a ya da can kaybı olup olmadığını sordu. Emecan, Suriyelilerin yaşam koşulları dikkate alındığında koronavirüs testleri pozitif çıkan kişilerin izolasyonlarının ve takiplerinin nasıl yapıldığının cevaplanmasını istedi.

SOYLU’YA: SINIR KAPILARINA AKIN EDEN GÖÇMENLERİN SALGIN DÖNEMİNDE DURUMLARI NEDİR?

Konu ile bağlantılı olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da bazı sorular yönelten Emecan, sınır kapılarımıza giden mültecilerin durumunun açıklanmasını, halen orda beklemekte olan mülteci olup olmadığının, tamamının dönüp dönmediğinin, döndülerse hangi bölgelere yerleştirildiklerinin açıklanmasını istedi. Emecan, kaç ilimizde konteynır ve çadır kent bulunduğunu ve buralarda yaşayan sığınmacıların sayısının kaç olduğunu sorduğu yazılı soru önergesinde, buralarda yaşayanların gerekli sağlık kontrollerinin yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürütülüp yürütülmediğinin de açıklanmasını istedi.

CHP Milletvekili Emecan’ın soru önergelerinde yanıt aradığı sorular şöyle:

– Avrupa’ya göç etmek için sınır kapılarımıza akın eden göçmenlerin salgın döneminde durumları nedir?

– Çadır kentlerde ve konteynır kentlerde yaşayan sığınmacıların sağlık kontrolleri yapılmakta mıdır?

– Corona virüs test sonucu pozitif olan sığınmacıların İzolasyonu ve takipleri nasıl yapılmaktadır?

– Sınır kapılarımızdaki mültecilerin durumu nedir?

– Sınır illerimizde kaç çadır ve konteynır kent bulunmaktadır?
 

Son güncelleme: 13:23 11.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı