• Turkhane Logo

Terörist, vatan haini ilan edilen Harbiyelileri askere çağırdılar

15 Temmuz’dan sonra vatan haini ilan edilip müebbet hapis cezasına çarptırılan Harbiyelileri askere çağırdılar. Tebligat bu sabah ailelerine bildirildi.

13:29 10 Mart 2020 Salı
Terörist, vatan haini ilan edilen Harbiyelileri askere çağırdılar
15 Temmuz’dan sonra vatan haini ilan edilip müebbet hapis cezasına çarptırılan Harbiyelileri askere çağırdılar. Tebligat bu sabah ailelerine bildirildi.



4 yıldır Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan askeri öğrencilerin, asker kaçağı olduklarını söyleyen ve teslim olmaları gerektiğini bildiren tebligat ailelerine gönderildi. Müebbet hapis cezasına çarptırılan Hava Harp Okulu 1. sınıf öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya, telefonuna gelen mesajı “Vallahi bunlar dangalak. Bizim çocuklar asker kaçağıymış?” notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Çetinkaya’ya gelen mesajda “Yoklama kaçağı olarak aranmaktasınız. e-Devlet kapısından veya en yakın askerlik şubesinden yoklama işlemini başlatmanız gerekmektedir” denildi. Aynı mesaj E. Karabacak ve H. Karabacak adlı öğrencilerin ailelerine de gönderildi. Tebligatın, 2015-16 devresi tutuklu Harp Okulu 1. sınıf öğrencilerinin tamamına gönderildiği belirtiliyor.

  #salı vallaha bunlar dangalak.Bizim çocuklar asker kaçağiymiş@TSKGnkur @tcsavunma @adalet_bakanlik pic.twitter.com/npXJ9I8tjn — Melek Çetinkaya (@Melekcetinkay76) March 10, 2020
116 HAVA HARP OKULU ÖĞRENCİSİ MÜEBBET VERİLMİŞTİ

15 Temmuz Sultanbeyli davasında 116 Hava Harp Okulu öğrencisi, 3 er ve 3 komutan, Silivri 28. Ağır Ceza Mahkemesinde “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”ten yargılanmıştı. 25 Mayıs 2018’de karara bağlanan davada öğrenciler ve komutanlar müebbet hapis cezasına çarptırılırken 3 er beraat etmişti.

ASKERE ÇAĞRILAN POLİS MEMURU ŞEHİT OLMUŞTU

KHK’lı ile ihraç edildikten sonra terörle yargılanıp hapse atılan polis memuru Zekeriya Burak Altunok, 5 ay önce Ağrı Doğu Beyazıt’ta şehit olmuştu. 695 Sayılı KHK ile 24 Aralık 2017’de ihraç edilen Altunok, 16 ay hapis yattıktan sonra yargılandığı davadan beraat etmişti. Daha sonra vatani görevini yapması için er olarak askere çağrıldı. Altunok, 20 Ekim 2019’da Ağrı Doğubeyazıt’ta çıkan çatışmada ağır yaralandı, iki gün sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Son güncelleme: 13:29 10.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı