• Turkhane Logo

Tedavisine son verilen Selman’ı tutuklu babasının arkadaşları yalnız bırakmadı

Beyin kanseri Selman Çalışkan’ın son durumunu Ege Üniversitesi konseyi değerlendirdi: “Yapılacak bir şey kalmadı. Kemoterapiyi kesiyoruz.”

15:03 14 Temmuz 2020 Salı
Tedavisine son verilen Selman’ı tutuklu babasının arkadaşları yalnız bırakmadı
Beyin kanseri Selman Çalışkan’ın son durumunu Ege Üniversitesi konseyi değerlendirdi: “Yapılacak bir şey kalmadı. Kemoterapiyi kesiyoruz.”



Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre Bir yıldır beyin kanseriyle mücadele eden 6 yaşındaki Selman Çalışkan’ın geçen hafta son MR çekimleri kötü çıktı. Küba’dan getirilen ilaçlarla tedavi edilen Çalışkan kemoterapiye cevap vermedi. Ege Üniversitesi konseyi bugün Selman’ın raporlarını son kez değerlendirdi ve annesi Emine Çalışkan’a “Kemoterapiyi kesiyoruz. Artık yapılacak bir şey kalmadı.” dedi. Anne Çalışkan, “Tedaviyi bıraktık. Tepecik maceramız bugün son buldu. Artık evde kendi kendimize yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“ANNE YASAKLAR DA KALKTI MI?”


Oğluna iyileştiği için tedavinin sona erdiğini söylediğini ifade eden Çalışkan, “Selman’a ‘annecim beynindeki mikroplar ölmüş, iyileşmişsin, artık ilaç almana gerek kalmamış, ayağındaki damar yolunu çıkaracaklar, buraya gelmeyeceğiz’ dedim. ‘Anne yasaklar da kalktı mı, her şeyi yiyebilecek miyim’ diye sordu. Kalktı kalktı, her şeyi yiyebileceksiniz dedim. Onun mutluluğunu yaşıyor şu an. Şıkır şıkır konuşuyor. Karpuz, salatalık, her meyve yasaktı.”

BABASININ ARKADAŞLARI HASTANEYE GELDİ

38 aydır Manisa E Tipi Cezaevinde tutuklu olan babası Rasim Çalışkan’ın arkadaşları Selman’ı ve annesini bu zor günlerinde yalnız bırakmadı ve hastane çıkışında İzmir Saat Kulesi meydanında fotoğraf çektirdi.


14 Temmuz 2020, İzmir Saat Kule Meydanı.

DİLEKÇELERİ REDDEDİLDİ

HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na 1 Mayıs 2020’de bir mektup yazan Rasim Çalışkan, çocuğunun hastalığından dolayı ceza infaz ertelemesi için Manisa 3. ve 4. Ağır Ceza Mahkemesine 4 kez dilekçe yazdığını ve hepsinin reddedildiğini söylemişti.

672 sayılı KHK ile ihraç edilen Rasim Çalışkan, Cemaat soruşturmaları kapsamında 17 Mayıs 2017’de tutuklandı. 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Çalışkan’ın dosyası Yargıtay tarafından onaylandı. En son Manisa Erkek İmam Hatip Lisesi görev yapan Çalışkan 17 yıllık öğretmendi.


Kaynak: BOLD

Son güncelleme: 15:03 14.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı