• Turkhane Logo

Tanılar sisteme Covid 19 olarak girilmiyor iddiası

Sağlıkçılarda korona vakası sürekli artarken, SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, tanıların tamamının sisteme Kovid-19 olarak girilmediğini ileri sürdü.

11:42 03 Nisan 2020 Cuma
Tanılar sisteme Covid 19 olarak girilmiyor iddiası
Sağlıkçılarda korona vakası sürekli artarken, SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, tanıların tamamının sisteme Kovid-19 olarak girilmediğini ileri sürdü.



İstanbul’da Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde koronavirüsü (Kovid-19) ile mücadele eden Prof. Cemil Taşçıoğlu’nun yaşamını yitirmesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 601 sağlık çalışanının koronavirüs testinin pozitif çıktığı yönündeki açıklaması, sağlık çalışanlarını bekleyen büyük tehlikeyi gözler önüne serdi.MA’ya konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, Türkiye’de resmî olarak ilk vakanın tespit edildiği 10 Mart’tan bu yana toplam 106 bin civarında test yapıldığını ve 16 bin kişinin testinin pozitif çıktığını hatırlattı. İlk günden beri çok test yapılmasında ısrar ettiklerini belirten Güldiken, halen bölgede günlük kaç test yapıldığının net olmadığını söyledi. Güldiken, maalesef yeterli ve gerekli ciddiyetin gösterilmediğini, hükümetin halen günü kurtarma peşinde olduğunu belirtti.

KHK’LI 15 BİN İHRAÇ GÖREVE İADE EDİLSİN


Sağlık emekçilerinin salgına yakalanması ve yaşamını yitirmesini yetkililerin ihmalkarlığından kaynaklandığını ifade eden Güldiken, alkışlamaların eksikliklerin üzerini örtme çabası olduğunu söyledi.

15 bin civarında haksız hukuksuz olarak ihraç edilen sağlık emekçisine dikkat çeken Güldiken, “Tüm dünya sağlıkçılara ihtiyaç olduğunu ve bu konuda çağrılar yaparken, hükümet halen siyasi refleksle hareket ediyor. Çok sayıda sağlık çalışanına ihtiyaç olacak. Maalesef gelişen tablo onu gösteriyor. Bir an önce ihraç edilenlerin koşulsuz görevlerine iade edilmeleri gerekiyor. Ekipman eksikliği asla konuşulmayacak düzeyde giderilmelidir. Yeterli ekipmanı olan Sağlık emekçisi de kendini güvende hissedecektir” ifadelerini kullandı.

TANILAR SİSTEME NASIL GİRİYOR?

Kendilerine uygulanan ambargodan kaynaklı sağlık emekçilerinin vaka sayısı ve yaşamını yitiren kişi sayısında net bir bilgiye sahip olamadıklarını kaydeden Güldiken, “Sayılar net alınmıyor ama kentte 30’dan fazla pozitif vaka, 150’den fazla tedavi gören vaka olduğunu ve 6 da vefat olduğunu biliyoruz. Bu sayıların net olmama nedeni ise tanıların hepsinin sisteme Kovid-19 olarak girilmemesidir” dedi.

Son güncelleme: 11:42 03.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı