• Turkhane Logo

Sürücüsüz taksiler Çin'de yollara çıktı

Çin'in Shenzhen kentinde test edilen 'robot taksiler' içeriden veya dışarıdan insanlı şoför desteği olmadan, tam otonom bir şekilde yollara çıkan ilk araç oldu.

11:01 05 Aralık 2020 Cumartesi
Sürücüsüz taksiler Çin'de yollara çıktı
Çin'in Shenzhen kentinde test edilen 'robot taksiler' içeriden veya dışarıdan insanlı şoför desteği olmadan, tam otonom bir şekilde yollara çıkan ilk araç oldu.

Tam otonom araçlar için dünyanın dört bir yanında pek çok proje yürütülüyor.
Çin merkezli bir şirket bu hayali gerçeğe dönüştürmek için oldukça önemli bir adım attı. 
CNN Internationalın aktardığına göre, AutoX isimli firma Shenzhen  kentinde test ettiği araçlarda insana yer vermedi.
ÇİNDE BU BAŞARIYA ULAŞAN İLK ŞİRKET OLDUÇin merkezli e-ticaret platformu  Alibabanın destek verdiği şirketten konu ile yapılan açıklamada AutoXin ülkede bunu başaran ilk firma olduğu bilgisinin altı çizildi.  
Daha önce yapılan testlerde olası bir aksilikte müdahale etmesi için araçların içerisinde şoföre yer veriliyor ya da uzaktan müdahale etmek için bir sistem kullanılıyordu. 
AutoX insan müdahalesinin sıfıra indirildiği, tamamen otonom sistemini Çinin Shenzhen kentinde 25 aracında test etti. 
AUTOX CEOSU: BU BİR RÜYAKonu ile ilgili açıklamalarda bulunan AutoX CEOsu Jianxiong Xiao uzun süren bir çalışmanın ardından insan etkisini tamamen devreden çıkaracak yetkinliğe ulaştıklarını belirtti. 
Testlerin başarı ile gerçekleştirildiğinin altını çizen Xiao hislerini Bu bir rüya sözleri ile özetledi. 
Deneme sürüşlerine ait görüntülerde otonom robot taksilerin insan desteği olmadan yayalara yol verdiği, u dönüşü yaptığı ve trafikteki anlık değişikliklere zamanında gerekli refleksi gösterdiği görülüyor.
2 İLA 3 YIL İÇİNDE YOLCU TAŞIMAK İSTİYORUZXiao gerekli izinlerin alınarak bu araçların 2 ila 3 yıl içinde kullanıcıların hizmetine sunulmasını umduğunu belirtiyor. 
Daha önce ABDnin önde gelen eğitim kurumlarından Princeton Üniversitesinde ders veren Xiao, AutoXi 2016 yılında kurmuştu. 

Son güncelleme: 11:01 05.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı