• Turkhane Logo

Sultan Gökçek’ten eşi İbrahim’e jandarmalar arasında son veda

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, cezaevinden getirilen eşi Sultan Gökçek’in son vedasının ardından memleketi Kayseri’de ebediyete uğurlandı. Cenazede konuşma yapılmasına polis izin vermedi.

12:41 09 Mayıs 2020 Cumartesi
Sultan Gökçek’ten eşi İbrahim’e jandarmalar arasında son veda
Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, cezaevinden getirilen eşi Sultan Gökçek’in son vedasının ardından memleketi Kayseri’de ebediyete uğurlandı. Cenazede konuşma yapılmasına polis izin vermedi.


323 gün süren ölüm orucuna ara verdikten iki gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, Kayseri Halep Mezarlığı’na defnedildi. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, mezarlığa Gökçek’in cezaevinde tutulan eşi Sultan Gökçek de jandarma eşliğinde getirildi. Sultan Gökçek, eşinin yüzünü açıp baktı ve veda etti. Ardından dini vecibeleri yerine getirilerek cenaze defnedildi. Defin sırasında “İbrahim Gökçek Ölümsüzdür”, “Grup Yorum haklı susturulamaz”, “Türküler susmaz halaylar durmaz” sloganları atıldı. Gökçek’in defni sırasında mezarlığa kimse yaklaştırılmazken, defin işlemi sona ermesi ardından ailesi ve yakınlarının mezarına karanfil bırakılmasına izin verildi. Sultan Gökçek de eşinin mezarına karanfil bıraktı. Defin ardından konuşma yapmak isteyen Gökçek’in arkadaşlarına da izin verilmedi. Son olarak Grup Yorum’un “Bize Ölüm Yok” türküsünü söylemek isteyenleri de polis engelleyerek, mezarlıktan uzaklaştırmaya çalıştı.

/


BİR ANNEYE İFTARINI AÇTIRMADINIZ

Mezar başında tepki gösteren Gökçek’in yakını “Bir anneye dün iftarını açtırmadınız. Cenazeye saygınız yok yeter, bir sürü polis yığdınız. Bir anneye iftarını açtırmadan İstanbul’dan Kayseri’ye kadar evladının peşinden koşturdunuz, çocuğunun peşinden koşmak zorunda kaldı. Yazık değil mi ne istiyorsunuz. Bu kin neden? Ne oldu, ne var? Gömeceğiz, gideceğiz” diye tepki gösterdi.

Grup Yorum’un 7 üyesi, 2016’da İdil Kültür Merkezi’ne düzenlenen bir polis operasyonu sırasında ‘polise mukavemet ve hakaret etmek’ ve ‘terör örgütü üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklanmıştı. Grubun 5 üyesi cezaevinden yaptıkları açıklamayla açlık grevine başladıklarını duyurmuştu. Helin Bölek ile İbrahim Gökçek açlık grevlerini ölüm orucuna çevirerek devam ettirmeye başlamıştı. Gökçek, 24 Şubat 2020 tarihinde Adli Tıp Kurumunun verdiği “Cezaevinde kalamaz” raporu üzerine cezaevinden tahliye olmuştu.



İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’in talepleri şunlardı:

Konser yasaklarının son bulması.

Grup üyelerine yönelik davaların düşürülmesi.

İçişleri Bakanlığının haklarında çıkardığı yakalama kararlarını kaldırması.

Faaliyetlerini yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması.

Son güncelleme: 12:41 09.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı