• Turkhane Logo

Sosyal medyadan İbrahim Gökçek çağrısı: #SesiDuyİbrahimYAŞASIN

Adil yargılama talebiyle 4 Ocak’ta ölüm orucuna başlayan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in yaşaması için sosyal medyadan çağrıda bulunuldu.

10:47 03 Mayıs 2020 Pazar
Sosyal medyadan İbrahim Gökçek çağrısı: #SesiDuyİbrahimYAŞASIN
Adil yargılama talebiyle 4 Ocak’ta ölüm orucuna başlayan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in yaşaması için sosyal medyadan çağrıda bulunuldu.




Ölüm orucunun 320. gününde Twitter’da  #SesiDuyİbrahimYAŞASIN tagı ile başlatılan kampanyada 32 binden fazla tweet atıldı.


Sosyal medya kullanıcıları, #SesiDuyİbrahimYAŞASIN etiketine tweet atarak ölüm orucundaki Gryp Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in yaşamasını istedi. Sağlık durumunun kötüye gittiği belirtilen Grup Yorum’un bas gitaristi İbrahim Gökçek için sosyal medyada birkaç gündür yapılan çağrılar bugün #SesiDuyİbrahimYaşasın etiketiyle sürdürülüyor.

Grup Yorum üzerindeki devlet baskısının ve konser yasaklarının kaldırılmasını isteyen sosyal medya kullanıcıları Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in talepleri acilen kabul edilmesini gerektiğini belirtti.

#SesiDuyİbrahimYAŞASIN tagına destek veren sanatçı Meltem Cumbul, 320 gündür ölüm orucu eylemine devam eden İbrahim Gökçek’in taleplerinin karşılanmasına yönelik bir mesaj paylaştı.

SANATÇILAR DA DESTEK VERDİ

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Gökçek’in konserlerine izin verilmesi talebini dile getiren Cumbul, “Ölüm orucunu bırakmak için ise talebi çok basit; konser vermek. Bu konser için de bir tarih.” dedi. Elindeki silah değil bir enstrüman. 1985 yılından beri müzik yapan Gurp Yorum”un talepleri karşılanmalı. Müzik susmamalı. İbrahim Gökçek ölmesin yaşasın. @TC_icisleri #ibrahimgökçekyaşasın @grupyorum @adalet_bakanlik pic.twitter.com/wMCRuMEOY3 — Mahsun Kırmızıgül (@Mhsnkrmzgl) May 2, 2020
Ünlü sanatçı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül de sosyal medyadan yayınladığı mesajda İbrahim Gökçek’e destek verdi. Kırmızıgül, ‘‘Elindeki silah değil bir enstrüman. 1985 yılından beri müzik yapan Grup Yorum”un talepleri karşılanmalı. Müzik susmamalı. İbrahim Gökçek ölmesin yaşasın.’’ İfadelerini kullandı.
  #ibrahimgökçekyaşasın #sanataözgürlük #konser pic.twitter.com/nIXw9pY1C7 — Meltem Cumbul (@MCumbulOfficial) May 2, 2020
TEK İSTEDİKLERİ BASKININ KALKMASI VE ADİL YARGILAMA

Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan İbrahim Gökçek, 201. gününden itibaren açlık grevini ölüm orucuna çevirdiğini duyurdu. 24 Şubat 2020 tarihinde, Adli Tıp Kurumu’nun verdiği ‘cezaevinde kalamaz’ raporu üzerine İbrahim Gökçek cezaevinden tahliye oldu.

Grup Yorum üyesi Helin Bölek, 2016’da İdil Kültür Merkezi’ne düzenlenen polis operasyonu sırasında İbrahim Gökçek’in de aralarında bulunduğu grubun yedi üyesiyle birlikte ‘polise mukavemet, hakaret ve terör örgütü üyesi olma’ suçlamalarıyla önce gözaltına alınmış ardından da tutuklanmıştı.

2 yıl cezaevinde kalan Helin Bölek baskılar, uygulanan konser yasakları, kültür merkezlerine yapılan baskınların son bulması için 17 Mayıs 2019 tarihinde ‘süresiz ve dönüşümsüz’ açlık grevine başlamıştı.

Ölüm orucunda olan Helin Bölek 3 Nisan’da eyleminin 288’nci günde hayatını kaybetmişti.

Son güncelleme: 10:47 03.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı