• Turkhane Logo

Sincan’da 150 kişi zehirlendi: Sabaha kadar kustuk, altına kaçıranlar oldu, ölüme terk edildik

Sincan Cezaevinde tutuklu 150 kişi önceki akşam iftar yemeğinden zehirlendi. Bozuk makarnanın dağıtıldığı Sincan T Tipi Cezaevinde sorun hala devam ediyor.

18:58 20 Mayıs 2020 Çarşamba
Sincan’da 150 kişi zehirlendi: Sabaha kadar kustuk, altına kaçıranlar oldu, ölüme terk edildik
Sincan Cezaevinde tutuklu 150 kişi önceki akşam iftar yemeğinden zehirlendi. Bozuk makarnanın dağıtıldığı Sincan T Tipi Cezaevinde sorun hala devam ediyor.





Ankara Sincan Cezaevinde önceki akşam meydana gelen zehirlenme olayı bu sabah bir tutuklunun haftalık telefon görüşmesi için ailesini arayınca ortaya çıktı. Saat 11.00’de annesini arayan tutuklu, “Yerlere tuvaletimizi yapmak zorunda kaldık. Sabaha kadar elimizde poşet kustuk. Ölsek kimsenin umurunda değildi” dedi. 


T TİPİNDEKİ BÜTÜN KOĞUŞLARA BOZUK MAKARNA DAĞITILDI

Bold Medya’ya konuşan anne D.Ö, oğlunun saat 11.00’de aradığını ve makarnadan zehirlendiklerini söylediğini aktardı. D.Ö, “Bozuk makarnayı Sincan T Tipi Cezaevinin hepsine vermişler. Aç olunca, hissetmemişler bozuk olduğunu ve T Tipindeki bütün koğuşlar yemeği yemiş” dedi.

BAYILANLAR, AĞLAYANLAR, İNLEYENLER, KUSMA SESLERİ…

İftar yaptıktan birkaç saat sonra başlayan ateş, kusma, ishal şikayetleriyle hastaların revire götürüldüğünü ifade eden D.Ö. “Revir zaten 10 kişilik. İlk etapta 10 kişiyi yatırmışlar. Sonra bu sayı 100-150 kadar çıkmış. Revirde yerlere yatak atmışlar, ellerine poşet tutuşturmuşlar. Baygınlık geçirenler, ağlayanlar, inleyenler, devamlı kusma sesleri…” diye konuştu

SADECE 1 HEMŞİRE

Bu kadar hastaya sadece 1 hemşirenin baktığını kaydeden D.Ö. şöyle devam etti:

“Zehirlenenler hastaneye gitmeyi talep etmişler. Gardiyanlar, korona var diye reddetmişler. Daha kötüsü, belli bir sayıdan sonra gardiyanlar koğuşlara giderek ‘sizi revire götüremeyeceğiz, koğuşunuz revirden çok daha sağlıklı, steril durumda’ demiş. Bu insanlar koğuşta, çok affedersiniz tuvaletin önünde sıra beklerken birbirlerinin karşılarında tuvaletlerini yapmak zorunda kalmışlar. Sıra gelmediği için. Bir yandan kusup bir yandan tuvaletlerini yaparak bütün bir geceyi böyle bir rezillik ve kepazelikle geçiriyorlar.”

“ELİNİZDEN GELENİ YAPIN, SESİMİZİ DUYURUN”

Oğlunun ishalinin hala devam ettiğini söyleyen D.Ö. yardım çağrısında bulundu: “Bugün de koğuşta devamlı baygınlık geçirenler, sayıklayanlar varmış. Yavrum, ‘Ölüme terk edilmiş gibi hissediyoruz biz burada. Hiç kimse sesimizi duymuyor. Elinizden geleni yapın, duyurabildiğiniz kadar duyurun’ dedi. İnsanlar göz göre ölüme terk edildi. Yetkililer nerede?”

Son güncelleme: 18:58 20.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı