• Turkhane Logo

Sekiz Alevi kurumundan ‘vicdanlar susmasın İbrahim yaşasın’ çağrısı

319 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için açıklama yapan sekiz Alevi sivil toplum kuruluşu taleplerin karşılanması ve Gökçek’in yaşatılmasını talep etti.

17:19 01 Mayıs 2020 Cuma
Sekiz Alevi kurumundan ‘vicdanlar susmasın İbrahim yaşasın’ çağrısı
319 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için açıklama yapan sekiz Alevi sivil toplum kuruluşu taleplerin karşılanması ve Gökçek’in yaşatılmasını talep etti.





319 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’i ziyaret eden Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Dernekler Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı, Demokratik Alevi Dernekleri ve Alevi Vakıflar Federasyonu temsilcileri Gökçek’in yaşatılması talebinde bulundu.


‘İNSAN TOKLUĞUNDAN UTANIR MI, EVET UTANIR’

Sekiz kurumdan yapılan açıklamada, “Yaşam doğum hakkı ile cümle varlığın koruması gereken vicdani bir sorumluluktur. Bu sorumluluk insanların birlikte yaşam gayretini güçlendirir” denildi. Açıklamada İbrahim Gökçek’i ziyaret ettiklerini ve ‘tokluklarından utandıklarını’ kaydeden sekiz kurum, “Bugün Alevi kurum temsiliyetleri, yaşam savunucuları, Demokratik İslam Kongresi açlık grevinde olan Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek’i ziyaret ettik. İnsan tokluğundan utanır mı, evet utanır. 319 gündür açlık grevinde olan İbrahim can’ı görünce utanır. Durumu çok ağır ve acil çözüm bulunmaz ise Helin Bölek gibi o da yaşamını yitirecek, hepimizin gözlerine bakarak ve büyük yaşam arzusu ile. Temel talepleri: Grup Yorum’a konser yapması için bir tarih ve yer verilmesi. Tutuklu bulunan iki Grup Yorum üyesinin serbest bırakılması. Grup Yorum üyelerinin terör listesinden çıkarılması” dedi.

CUMHRUBAŞKANI’NA ÇAĞRI

Açıklamada adil yargılanma talepleri nedeniyle Avukatlar Ebru Timtik 119, Aytaç Ünsal 88, Didem Akman 64, Özgür Karakaya’nın da 64 gündür açlık grevinde oldukları ve grevlerini ölüm orucuna çevirdikleri kaydedilerek, “Mustafa Koçak adil yargılanma talebi ile açlık grevinde yaşamını yitirdi” denildi. Açıklamada Adalet ve İçişleri Bakanları ile Cumhurbaşkanı’na da çağrı yapılarak, “Yurttaşlara karşı ahlaki ve vicdani olarak Adil olma sorumluluğu beklediğimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve İçişleri Bakanlıklarından, Meclis çatısı altında Yurttaş iradesini temsil eden siyasi parti ve milletvekillerinden zor dönemden geçtiğimiz bu günlerde çözüm üretme yaklaşımı bekliyoruz. Devlet olarak adil yaklaşım duygusunu görünür kılacaktır. Demokratik Türkiye arzumuz birlikte mümkündür” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada İbrahim Gökçek için 1 Mayıs 2020 tarihinde sosyal medyada #VicdanlarSusmasınİbrahimYaşasın başlığıyla kampanya yapılacağı vurgulandı.

Son güncelleme: 17:19 01.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı