• Turkhane Logo

Şehit eşine ‘terörist’ cezası

Lice’de şehit düşen Jandarma Üstteğmen Murat Ataş’ın eşi Sezen Ataş’a örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 6 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

14:19 13 Şubat 2020 Perşembe
Şehit eşine ‘terörist’ cezası
Lice’de şehit düşen Jandarma Üstteğmen Murat Ataş’ın eşi Sezen Ataş’a örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 6 yıl 10 ay hapis cezası verildi.



Sekiz aylık hamileyken eşi Lice’de şehit olan matematik öğretmeni Sezen Ataş, örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Cemaat soruşturmaları kapsamında 25 Temmuz 2019’da gözaltına alınan ve bir gün sonra serbest bırakılan Ataş, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen ikinci duruşmasına çıktı. Mahkeme Ataş’a, örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 6 yıl 10 ay ceza verdi.

BEN ŞEHİT EŞİYİM, VATAN HAİNİ DEĞİL


Duruşmaya katılmadan önce sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ataş, “Yarınki mahkememe dair savunma düşünüyorum, ek olarak ne söyleyeceğim diye… Şu yaşıma geldim, vatanıma ihanet etmek aklımın ucundan dahi geçmedi. Silahlı terör örgütüyle suçlanacak tek bir faaliyetim olmadı. Bir nefes yakınımdaki canımı şehit vermişim. Vatan haini, terörist olmadığım daha nasıl ispatlanır, inanın bilmiyorum. Eğer ben vatan haini isem bu dünyayı beraber yaşayamadığım, ahirette buluşmayı beklediğim eşimi göstermesin. Daha ne diyeyim.”

İKİ HAFTALIK EVLİYKEN LİCE’YE GÖNDERİLDİ

Hadımköy Komando Jandarma Taburunda 27 Aralık 2014’te göreve başlayan Jandarma Üstteğmen Murat Ataş, evlendikten iki hafta sonra 26 Temmuz 2015’te görev için Diyarbakır’a gönderildi. 3-4 ayda bir İstanbul’a ailesinin yanına gelebilen jandarma üstteğmen 4 Ekim 2016’da şehit oldu. Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi Matematik öğretmenliği mezunu olan Sezen Ataş, eşinin cenazesine 8 aylık hamile haliyle ve tekerlekli sandalye ile katılabilmişti. Ataş’ın kızı Başak Aslı şimdi 3 yaşında.

/

/

/

/

4

Son güncelleme: 14:19 13.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı