• Turkhane Logo

Sedat Peker: Tolga Ağar’ı şikayet eden kadın, ertesi gün evinde ölü bulundu

Yurt dışında bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yeni bir video yayınlayarak Mehmet Ağar ve Ağar’ın AKP milletvekili oğlu Tolga Ağar’a yönelik ağır iddialarda bulundu.

14:17 06 Mayıs 2021 Perşembe
Sedat Peker: Tolga Ağar’ı şikayet eden kadın, ertesi gün evinde ölü bulundu
Yurt dışında bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yeni bir video yayınlayarak Mehmet Ağar ve Ağar’ın AKP milletvekili oğlu Tolga Ağar’a yönelik ağır iddialarda bulundu.



Tolga Ağar’ın uyuşturucu kullandığını anlatan Peker, Yeldana Kaharman’ın ölümü ile Mübariz Mansimov üzerinden Ağar ailesine yüklendi. Peker, “Tolga Ağar’ın bir kız arkadaşı var Kırgız ya da Kazak uyruklu. Kızcağız jandarmaya gidiyor, Tolga Ağar bana tecavüz etti diye. Kız şikayet ediyor. Daha sonra kızı helikopterle aldırıyorlar. Kız ertesi gün ölü bulunuyor. Orada bir garipcağız öldü, herkes biliyor kimse sesini açmıyor.” diyor. Peker, Türkiye’de uyuşturucu işinin başında ise ‘derin devletin başı’ olarak tanımladığı Mehmet Ağar’ın bulunduğunu anlatıyor.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, evine düzenlenen operasyondan sonra eski Emniyet Genel Müdürü, Adalet ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’a yönelik açıklamalarına çektiği yeni bir videoyla devam etti. Bir süre önce Türkiye’den kaçarak Balkan coğrafyasına giden Peker, Ağar’ın AKP’den milletvekili olan oğlu Tolga Ağar’la ilgili de önemli iddialarda bulundu. Peker, Mehmet Ağar’ın ‘derin devletin başı’ olarak tanımlıyor.


TOLGA AĞAR VE EMİR SARIGÜL UYUŞTURUCU KULLANIYOR

Tolga Ağar ile Emir Sarıgül’ün bir mekanda uyuşturucu kullandığını öne süren Peker, Tolga Ağar’ın birlikte olduğu kadının lokantacı Nusret Gökçe’yi Ağar’a şikayet ettiği, bunun üzerine Tolga Ağar’ın telefonla Gökçe’yi aradığını, Gökçe’nin Ağar’a küfür etmesi üzerine Ağar’ın bulunduğu mekanda havaya ateş açıp Gökçe’yi tehdit ettiğini anlattı. Peker’in iddiasına göre ‘derin devletin başı’ olarak nitelendirdiği Mehmet Ağar, araya girerek olayı örtbas etti. Tolga Ağar’ın uyuşturucu kullanıp kullanmadığının anlaşılması için saçından örnek alınarak test yapılabileceğini söyleyen Peker, söylediğinin yalan çıkması durumunda ‘işaret parmağını keseceğini’ ifade etti.



AĞAR’IN YERİNE SARIGÜL’ÜN ŞOFÖRÜ CEZAEVİNE GİRDİ

Sedat Peker, “Nusret diye bir kardeşimiz var etçi. Konunun diğer kahramanı Mehmet Ağar Bey’in oğlu Tolga Ağar. Yanında kız arkadaşı, Emir Sarıgül’ün evine geliyorlar Beykoz Konakları’nda. Onun bir alt sokağında da Mehmet Ağar Bey’in evi var. Ağar’ın yanında da Sezgin Baran Korkmaz var. Sarıgül’ün evinde birlikte kokain içiyorlar. Tolga Ağar Nusret’e telefon ediyor, “Akıllı ol” diyor. Nusret de küfür etmeye başlıyor. Ardından Tolga Ağar öfkelenerek ateş ediyor. Sesi duyan Mustafa Sarıgül ve Sezgin Baran Korkmaz yukarı geliyorlar. Sarıgül “Gereğini yapın” diyor. O gün orada ayrıca İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cevdet Hürol var. Sururi Saydam, Beykoz’dan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı. Sunay Balıklıkaya, C Bölge Müdürü, şu an emekli. Bu müdürlerimiz de orada. İl Emniyet Müdürü işlem yapacağız diyor. Mehmet Ağar ve Tolga Ağar engelliyor. Sonucunda Emir Sarıgül’ün şoförüne tek el ateş ettiriliyor ve arkadaş cezaevine gidiyor.” diyor.

KAHARMAN VE MANSİMOV’DAN SÖZ ETTİ

Sedat Peker, konuşmasında röportaj için Tolga Ağar’ın evine geldikten bir gün sonra kendi evinde ölü bulunan 21 yaşındaki Kazak öğrenci ve gazeteci Yeldana Kaharman’a da değindi. “Ne tesadüf değil mi?” diye soran Peker, “Tolga Ağar bana tecavüz etti diye kız şikayet ediyor. Daha sonra kızı helikopterle aldırıyorlar. Kız ertesi gün ölü bulunuyor. Orada bir garipcağız öldü, herkes biliyor ama kimse sesini açmıyor. Hani kadın kuruluşları? Bir tane gördünüz mü bu olay için eylem yapan.” ifadelerini kullandı.

UYUŞTURUCU İŞİNİN BAŞINDA MEHMET AĞAR VAR

Evine yapılan narkotik baskınına da tepkiliydi Sedat Peker. Kendisinin uyuşturucudan 100 dolar bile kazanmadığını ve asla bu işlere bulaşmadığını söyleyen Peker, “Torbacı evi mi basıyorsun ya sen? Bu adam kaç tane uyuşturucu satıcısını öldürdü diye yargılandı biliyor musun sen? Beraat ettim. Vallahi ayıptır, billahi ayıptır, tallahi ayıptır. Uyuşturucunun geldiği adres belli. Bu işin sahibi Mehmet Ağar. Eski yardımcısı da var. İki üç tane de narkotik tip. Kriminal bilinen mafya ailesi. Derin devletin başı (Ağar)! Vallahi ayıp, billahi ayıp.” diyor.

KİŞİYE ÖZEL CEZAEVİ

Sedat Peker, Ağar’ın kendisine özel hapishanede yattığı sırada Mansimov’un Ağar için jakuzi yaptırdığını ve kendisini yalnız hissetmesin diye kimi iş insanlarını Ağar’ın yanına getirdiğini iddia etti. Peker, Bodrum’daki Yalıkavak Marina’yı kast ederek, Ağar’ın Azeri oligarkın ‘mallarını aldığını’ söyledi.

EŞİMLE ÇOCUKLARIMI BURAYA GETİRDİM

İlk videosuna yönelik söylenen “Neden operasyondan 20 gün sonra konuştuğu” yönündeki yorumlara da Peker, eşiyle çocuklarını bulunduğu ülkeye getirmek için beklediğini ifade ederek cevap verdi. Peker böylece, evine yönelik operasyonun ardından eşiyle çocuklarını yurt dışına çıkardığını açıklamış oldu.

‘ÜÇÜNCÜ VİDEODA KORKUT EKEN DE OLACAK’

Sedat Peker, yayınlayacağını üçüncü videoda 1996 yılında Kıbrıs’ta faili meçhul şekilde öldürülen Kutlu Adalı’yla ilgili de açıklamalar yapacağını, videoda Mehmet Ağar’la birlikte Korkut Eken’den de bahsedeceğini dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 9 Nisan’da kent genelinde faaliyet gösteren ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, gasp, rüşvet, yaralama gibi birçok suça karıştığı belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyon başlatmıştı.

Sedat Peker’in de elebaşı olarak arandığı operasyonda, 63 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde 121 adrese eş zamanlı baskınlar yapılmıştı. Peker’in eşiyle çocuklarının ikamet ettiği Beykoz’daki villasında yapılan aramada, ele geçirildiği belirtilen silahlar sergilenmişti.

Peker, operasyonun ardından bir video yayınlayarak ‘gerçekleri açıklayacağını’ ifade etmişti. İlk videoda Peker, kendisine Nisan ayında Türkiye’ye gelebileceğinin söylendiğini belirtmiş, evine yönelik operasyondan sonra ise durumun değiştiğini anladığını kaydetmişti. Peker ilk videoda Mehmet Ağar’la birlikte Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’a yakın olduğu bilinen ‘Pelikancıları’ da suçlamıştı.

Son güncelleme: 14:17 06.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı