• Turkhane Logo

Savcılıktan son tutuklamalara MİT TIR'ları benzetmesi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tutuklanan gazetecilere ilişkin yaptığı açıklamada, MİT TIR'ları davası benzetmesi yaptı.

19:53 09 Mart 2020 Pazartesi
Savcılıktan son tutuklamalara MİT TIR'ları benzetmesi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tutuklanan gazetecilere ilişkin yaptığı açıklamada, MİT TIR'ları davası benzetmesi yaptı.





İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeni Yaşam Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile gazeteci Hülya Kılınç ile Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel’in tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.


“MİT personelinin ifşa edilerek ailesinin ve yakınlarının can güvenliğinin tehlikeye sokulması” konulu soruşturma kapsamında tutuklanmaların gerçekleştiğinin belirtildiği açıklamada, “Milli İstihbarat Teşkilatı personelinin ifşa edilerek ailesinin ve yakınlarının can güvenliğinin tehlikeye sokulması, devlet kurumlarının istihbarat faaliyetlerinin zafiyete uğratılmaya çalışılması konulu soruşturma kapsamında, şüpheliler B.T, B.P, H.K, A.K, M.F.Ç ve M.Anın İstanbul 8, 4 ve 5. Sulh Ceza Mahkemelerince sorgularına müteakip CMKnın 100 ve devamı maddeleriyle MİT Kanununun 27/3-1. cümlesi uyarınca tutuklanmalarına karar verilmişti” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada  devamla şu ifadeler yer aldı:

“Soruşturmanın konusunun, karşı istihbarat faaliyeti kapsamında 1-19 Ocak 2014 yılında gerçekleştirilen MİT TIRlarının durdurulması örneğinde olduğu gibi bir plan dahilinde, suç olduğunu bilerek, kasten MİT Kanunu 27nci maddesinin ihlal edilmesi, Milli İstihbarat Teşkilatı personelinin ifşa edilerek ailesi ve yakınları ile birlikte çalışma arkadaşlarının can güvenliklerinin tehlikeye sokulması, bununla beraber devletin istihbarat faaliyetlerinin zafiyete uğratılmaya çalışılmasıdır. Soruşturmanın tüm boyutlarıyla çok yönlü olarak yürütüldüğü, eyleme katılan diğer şüphelilerin ve bağlantılarının tespiti çalışmalarının devam etmektedir.”

Açıklamada son olarak  Barış Pehlivan’ın Silivri Cezaevinde darp edildiğini yalanladı. Açıklamada, “Şüphelilerden B.Pnin tutuklu olarak bulunduğu Silivri Cezaevinde 7 Mart 2020 tarihinde darp edildiğine ilişkin yapılan haberler gerçek dışıdır. Şüphelinin kendisi ya da avukatları tarafından bu konuda Silivri Cezaevi idaresine ya da cezaevi savcılığına sözlü ya da yazılı herhangi bir müracaatı olmadığı gibi darp edildiğine ilişkin hiçbir iz, emare ya da delil yoktur” denildi.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırelin 5 Sulh Ceza Mahkemesi’nin aynı anda hem serbest bırakılma hem de tutuklama kararlarına da değinen açıklamada, “Şüphelilerden Murat Ağırelin 8 Mart 2020 tarihinde tutuklanması talebiyle sevk edildiği İstanbul 5inci Sulh Ceza Mahkemesince serbest bırakıldığı şeklinde bir kısım yayın organlarında M.A hakkında birbirinden farklı iki karar başlığı altında ve sosyal medyada paylaşılan sorgu tutanağı sahte olarak düzenlenmiş olup, bu sahte belgeyi düzenleyenler, kullananlar ve yayanlar hakkında TCKnın 204üncü Maddesi uyarınca ayrıca resmi belgede sahtecilik suçundan soruşturma başlatılmıştır” ifadeleriyle sonlandırıldı.

Son güncelleme: 19:53 09.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı