• Turkhane Logo

Savcılık Halime Gülsu’ya ‘maktül’ dedi

Halime Gülsu davasında ikinci kez skandal bir karar verildi. Kararda Gülsu’dan ‘maktül’ (öldürülen) diye bahsedilmesi ise ilahi adalet olarak değerlendirildi.

22:42 04 Kasım 2019 Pazartesi
Savcılık Halime Gülsu’ya ‘maktül’ dedi
Halime Gülsu davasında ikinci kez skandal bir karar verildi. Kararda Gülsu’dan ‘maktül’ (öldürülen) diye bahsedilmesi ise ilahi adalet olarak değerlendirildi.





28 Nisan 2018’de Tarsus Cezaevinde ilaçları verilmediği ve tedavisi geciktirildiği için hayatını kaybeden Halime Gülsu davasında savcı ikinci kez skandal bir karara imza attı. Üstelik kararda Gülsu’dan ‘maktül’ yani öldürülen kişi olarak bahsedildi.


Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Topaloğlu, 15 Mayıs 2019’da Gülsu’nun ölümünde sorumluluğu bulunan Mersin TEM görevlileri ve Mersin Şehir Hastanesi Ramotoloji uzmanı hakkında takipsizlik kararı vermişti. Halime Gülsu’nun ailesi karara itiraz etmişti. İtirazın sonucu, 7 ay sonra aileye bildirildi.

Halime Gülsu’nun abisi İrfan Gülsu sosyal medya hesabından karara tepki göstererek şöyle dedi:

“Kardeşim Halime Gülsu’nun bilinçli şekilde ölüme terk edilmesi ve vefatı ardından ikinci “Kovuşturmaya Yer Yok Kararı” ısrarlı talebim sonucu Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geldi. Savcının dava açmayacağını/açamayacağını biliyordum. Beklediğim gibi, Adli Tıp raporunun tespitine rağmen ilk sayfada hayatın normal akışında bir ölüm gibi bahsetmiş.”
  1-Kardeşim Halime Gülsunun bilinçli şekilde ölüme
terkedilmesi ve vefatı ardından ikinci Kovuşturmaya Yer Yok Kararı
ısrarlı talebim sonucu Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığından geldi. pic.twitter.com/J6jEVJcuCq — İrfan GÜLSU (@IrfanGulsu) November 3, 2019
SAVCIYI TEBRİK EDİYORUM

Kararın sonunda bir sürpriz olduğunu ifade eden İrfan Gülsu, “maktül Halime Gülsu” ifadesi geçmiş. Savcıyı tebrik ediyorum!?” diye yazdı.

Kararın 18 Mart 2019 tarihinde verildiğini, kendilerine bir türlü tebliğ edilmediğini ve ne zaman ki eylül ayında Adalet Bakanlığı Teftiş Kuruluna başvuru yaptıktan sonra 15 Ekim’de tebligat yapıldığını vurgulayan Gülsu, “7 ay neyi beklediler, bu nasıl bir sorumsuzluk ve ”adalet”? Daha da ilginci “maktül Halime Gülsu’nun ölmesinde şüpheli bir durumun olmadığı’ hususudur. Bay “adalet” bakanı @abdulhamitgul eserinizle övünedurun…” ifadelerini kullandı.

BİR GÜN TCK İLE TANIŞACAKLAR

Gülsu sorumluların müebbet hapis cezasıyla tanışacaklarını da sözlerine ekledi: “Bir gün suçlular ve koruyucuları TCK ile tanışacaklar! Bu olay 5237 sayılı TCK`nin “Hayata Karşı Suçlar” başlığı altında “Nitelikli Haller” Madde-82 Kapsamına girmektedir: 1- Kasden öldürme suçunun; c)- Canavarca hisle veya eziyet çektirerek, işlenmesi halinde, kişi AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI ile cezalandırılır.”

Son güncelleme: 22:42 04.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı