• Turkhane Logo

Savcılık Buca Cezaevinde 64 tutuklunun korona olduğunu kabul etti

Buca Cezaevindeki koronavirüs vakası büyüyor. Karantinaya alınan 64 tutuklu ve hükümlüye yapılan test pozitif çıktı. Tutuklu yakınlarının iddiasına göre 2 tutuklu da hayatını kaybetti.

10:49 22 Nisan 2020 Çarşamba
Savcılık Buca Cezaevinde 64 tutuklunun korona olduğunu kabul etti
Buca Cezaevindeki koronavirüs vakası büyüyor. Karantinaya alınan 64 tutuklu ve hükümlüye yapılan test pozitif çıktı. Tutuklu yakınlarının iddiasına göre 2 tutuklu da hayatını kaybetti.



Buca Cezaevinde önceki gün karantinaya alınan 64 tutuklu ve hükümlünün testi pozitif çıktı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının dün yaptığı açıklamaya göre toplamda 65 kişinin tedavisi hastanelerde devam ediyor.

İzmir Başsavcılığı, 19 Nisan 2020’de Buca Cezaevinde bir tutuklunun korona testinin pozitif çıktığını, aynı koğuşta hastalık belirtisi taşıyan 62 tutuklu ve hükümlünün hastanelerde izole edildiğini açıklamıştı. Ambulanslarla İzmir’deki çeşitli hastanelere kaldırılan ve test yapılan tutuklular hepsine koronavirüsü olduğu tespit edildi.


Savcılık açıklamasında “19 Nisan 2020 tarihinde yaptığımız basın açıklamasına konu olan ilk vakanın ardından kurumda kapsamlı bir filyasyon çalışması yapılmıştır. Söz konusu şahısla teması bulunan 64 tutuklu ve hükümlünün Kovid-19 testi pozitif çıkmıştır. Toplamda 65 tutuklu ve hükümlünün hastanelerdeki tedavileri devam ediyor.” denildi.

70 YAŞINDA, KALP HASTASI BİR TUTUKLU DA VAR

Açıklamada tutuklular arasında 70 yaşında kalp hastası bir tutuklunun yoğun bakımda tedavi gördükten sonra normal servise çıkarıldığı belirtildi.



2 TUTUKLU ÖLDÜ MÜ?

Savcılığın 19 Nisan’daki ilk açıklamasından sonra Buca Cezaevi önünde toplanan tutuklu yakınları polis ekiplerince dağıtıldı. Fotoğraf ve video çekmelerine izin verilmedi. Başta İzmir Katip Çelebi, Yeşilyurt devlet Hastanesi olmak üzere hastanelere koşan aileler, gece yarısına kadar yakınlarından bir haber alabilmek için hastane kapılarında bekledi. Tutuklu yakınlarının dün akşam sosyal medya gruplarında paylaştığı bilgiye göre 2 tutuklunun hayatını kaybettiği, savcılığın da bu ölümleri gizlediği iddia edildi.

  Buca cezaevinden İzmir Katip Çelebi Hastanesine Covid 19 testi pozitif çıkan tutukluları taşıyan cezaevi araçları ve bu durumu çaresizce izleyen yakınları...
@ATuncayOzkan@utkucakirozer

SoykırımaGÖZ Yumma pic.twitter.com/YVN8Pm4dnY — Serkan Beyoğlu (@SerkanBeyoglu34) April 21, 2020
İzmir Katip Çelebi Hastanesi önü, 20 Nisan 2020

Son güncelleme: 10:49 22.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı