• Turkhane Logo

Sarayda kazanlar kaynıyor ... İbrahim Kalın gidici mi?

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Saray'dan kulisler yazmaya devam ediyor. Yeni iddiası ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın A Takımı'ndan İbrahim Kalın'ın gidici olduğu yolunda...

09:35 20 Eylül 2018 Perşembe
Sarayda kazanlar kaynıyor ...  İbrahim Kalın gidici mi?
Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Saray'dan kulisler yazmaya devam ediyor. Yeni iddiası ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın A Takımı'ndan İbrahim Kalın'ın gidici olduğu yolunda...



Saray danışmanı bir arkadaşı ile sohbet ederken konunun gündeme geldiğini ileri süren Takan, söz konusu kaynağın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yakında Cumhurbaşkanı sözcüsü olabilir dediğini aktarıyor.
Şaşkınlığımı gizleyemedim diyen Takan, İbrahim Kalın ne olacak sorusuna, Büyükelçilik görevi verilebilir cevabı aldığını söylüyor. Takanın iddiasına göre Saray danışmanı, Bundan sonra senin bile inanamayacağın operasyonlar duyarsan hiç şaşırma... demiş.
Bunun üzerine güvendiği başka bir Saray kaynağıma daha müracaat ettiğini söyleyen Takan, Fahrettin Altunun Cumhurbaşkanlığı sözcülüğüne düşünüldüğünü teyit etti. Bu değişiklik gerçekleşirse İbrahim Kalının yeni görev yeri ile ilgili kesinleşen bir şey olmadığını ifade etti. MİT olabilir, Büyükelçilik olabilir veya bir başka görev yeri diyor.
24 Haziran seçimlerinin ardından gerçekleşen yeni yapılanma ile beraber, ince bir temizlik yapıldığı görüşünü dile getiren yazar, Erdoğanın en yakın halkasından Mustafa Varankın Sanayi Bakanı yapılması,  Cumhurbaşkanı basın başdanışmanı Lütfullah Göktaşın Vatikana elçi atanması gibi gelişmeleri hatırlatıyor.  
Takanın son kulis iddiası da Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğanın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterileceğiyle ilgili.
Saray içinde yapılacak değişikliklerle ilgili teyidini alamadığım birçok iddia kulislerde dolaşıyor diyen Takan, İbrahim Kalına, Fahrettin Altuna, Hakan Fidana, Hasan Doğana ne olacak?..Bana öyle geliyor ki; son sözü Emine Hanım söyleyecek ifadesini kullanıyor.

Son güncelleme: 09:35 20.09.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı