• Turkhane Logo

Sanatçı Ferhat Tunç sosyal medya üzerinden tehdit edildi

Twitter'da "vatanaski93" adlı kullanıcı hesabı, Ferhat Tunç’un bulunduğu yerde enseleneceğini, Gökhan Yavuzel’in de görüldüğü yerde fişleneceğini yazdı.

09:01 26 Mayıs 2020 Salı
Sanatçı Ferhat Tunç sosyal medya üzerinden tehdit edildi
Twitter'da "vatanaski93" adlı kullanıcı hesabı, Ferhat Tunç’un bulunduğu yerde enseleneceğini, Gökhan Yavuzel’in de görüldüğü yerde fişleneceğini yazdı.



Sosyal medyada “vatanaski93” adlı kullanıcı hesabı, Ferhat Tunç’un bulunduğu yerde enseleneceğini, Gökhan Yavuzel’in de görüldüğü yerde fişleneceğini yazdı. Bu paylaşımı yaptıktan sonra “vatanaski93” isimli Twitter kullanıcısının daha sonra hesabını kapattığı görüldü.

“POTANSİYEL KATİLLERDERN GEÇİLMEZ OLDU”


PİRHA‘da yer alan habere göre; Ferhat Tunç KRT WEB’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Nasıl bir ülke olduğumuzun kanıtı bütün bu yaşananlar. Korku ve tehditlerle çeteler, tecavüzcüler, potansiyel katillerden geçilmez oldu.

Ülkeden ayrıldıktan sonra bir yıldır sosyal medya üzerinden yönlendirilmiş trollerin ağır hakaret, küfür ve tehditlerine maruz kalıyorum zaten.

İktidar aleyhine yaptığımız eleştirel paylaşımlar, anında bu linççi güruhun saldırısıyla karşılık buluyor. Deyim yerindeyse tam bir terör estiriliyor. Ancak habere konu olan ölüm tehdidi biraz daha farklı geldi bana. Almanya’da adresimi bildiğini ve en yakın zamanda beni ziyaret edeceğini belirtmiş. Bu tür ölüm tehditleriyle düşüncelerimden, sanatçı kimliğimden ve çalışmalarımdan ödün verecek değilim. Ölümden korkarak veya sinerek bir yaşamı çoktan reddetmiş biriyim.

“EZİLENİN YANINDA OLMAYI, SORUNLARINI YAZMAYI BELİRTMEKTEN ÇEKİNMEYECEĞİM”

Gökhan Yavuzel, yaptığı açıklamada, “Bu tür tehdit ve hakaretleri sürekli alıyordum zaten. Bu yüzden sosyal medya hesaplarımı kapatmak zorunda kaldım. Sadece bana karşı değil, iltica etmek zorunda kalan bir çok yazar ve sanatçıya karşı da benzer bir durum söz konusu. Halktan yana tavır almak, ezilenin yanında olmayı, sorunlarını yazmayı ve dillendirmeyi kendime ilke edinmiş biri olarak, tavrımı hiçbir zaman belirtmekten çekinmeyeceğim” dedi.

Son güncelleme: 09:01 26.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı