• Turkhane Logo

Sabiha Gökçen’de pistten çıkan uçak üçe bölündü; 3 ölü, 179 yaralı

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus uçağı Sabiha Gökçen’de pistten çıktı.İkisi çocuk, 177 yolcu ve 6 mürettebatı olan uçak üçe bölündü ve alev aldı. Kuyruk kısmında da kırıma uğrayan uçaktaki yangın kısa sürede söndürüldü.

08:41 06 Şubat 2020 Perşembe
Sabiha Gökçen’de pistten çıkan uçak üçe bölündü; 3 ölü, 179 yaralı
İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus uçağı Sabiha Gökçen’de pistten çıktı.İkisi çocuk, 177 yolcu ve 6 mürettebatı olan uçak üçe bölündü ve alev aldı. Kuyruk kısmında da kırıma uğrayan uçaktaki yangın kısa sürede söndürüldü.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazada 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Pistten çıkan uçakta 175 yolcu, 2 bebek, 6 mürettebat olmak üzere toplam 183 kişi bulunuyordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazada 3 kişinin öldüğünü, 179 kişinin yaralandığını açıkladı. Bakn Koca, ”Şu ana kadar hastanelerimize erken dönemde sevk edilen, başvuran yaralı sayımız 179 kişi oldu. 179 kişi içinde ameliyatını planladığımız bir hastamız oldu, iki hastamız için de müdahalesi planlanmakta. Yoğun bakım şartlarında da tedavi gören iki hastamız söz konusu. Bu hem ameliyatı hem de yoğun bakım şartlarında takip edilen hastalarımız için genel durumlarının ağır olmadığını söyleyebilirim. Toplam müracaat eden 179 hasta içinde de herhangi durumu ağır ya da ciddi olan bir hastamız şu an söz konusu değil. Bu arada üç vatandaşımızın hayatını kaybettiğini söyleyebilirim.” dedi.


İstanbul Valisi: Uçak 30 metrelik yükseklikten düşmüş

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaralıları kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şunları söyledi: “18.30 sularında yolcu uçağı, kötü hava koşulları nedeniyle piste tutunamıyor, 50-60 metre sürükleniyor ve 30 metrelik yükseklikten düşüyor. Uçağın içinde 2’si bebek 171 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyor. Şu ana kadar civardaki hastanelere 120 yaralı taşıdık, kurtarma çalışmaları sürüyor.

Gerçekten bu şekilde kurtulduğumuz için mutluyuz. Yangın çıkabilirdi. Soğutma çalışmaları epey vakit aldı. 1-2 kişi haricinde yaralıların durumu ağır değil. Havalimanı şu anda kapalı. 1 saat sonra yeni bir açıklama yapacağız.”

  Uçak kazası yaşayan insanları transfer aracıyla götürmek? Kardeşim yok mu ambulans!? Karpuz mu taşıyorsunuz ne ilkel ne cahil ne vicdansızsınız @SabihaGokcen @ucurbenipegasus https://t.co/P40SgUuklP — Diba Ç. (@dibaa_a) February 6, 2020

Kaza sonrası yaralıların otobüslerle taşınması büyük tepki topladı 

Pilotların kimlikleri belli oldu

Pegasus Havayolları’nın İzmir-İstanbul seferini yaparken pistten çıkan uçağının pilotlarının isimleri belli oldu. Uçakta görevli kaptan pilotun M.Aslan, yardımcı pilotun ise F. Pondaag olduğu öğrenildi.

Diğer yandan bugün Sabiha Gökçen’e yapılması planlanan tüm uçuşların iptal edildiğini açıklandı. Uçuşlar İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, kazayı, ‘sert iniş’ olarak tanımladı. Hızını kesemeyen uçağın pist başından çıkarak araziye girdiğini söyledi. Bakan Turhan, can kaybı olmadığını, yaralıların bulunduğunu açıkladı.
  Sabiha Gökçende pistten çıkan uçak ikiye bölündü, alev aldı https://t.co/XibELq6uBV pic.twitter.com/rl6vU0KRk9 — KaranlıktakiAydınlık (@KaranlıktakiAydınlık) February 5, 2020
Sabiha Gökçen Havalimanı geçici olarak uçuşlara kapatıldı.
  Bu insanlar beğin kanaması bile geçirebilirler hatta uçak kazası olduğu için travva bile geçiriyor olabilirler .Hangi akıl bu insanları E10 la gönderebilme aklına sahip

Son güncelleme: 08:41 06.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı