• Turkhane Logo

"Rıdvan Dilmen, Erdoğan ile Aziz Yıldırım arasında aracıydı"

Türkiye'nin en çok konuşulan operasyonlarından olan 'Şike Operasyonu'nu yürüten ekibin amiri Soner Koç 3 yıllık cezaevi süreci sonrasında ilk kez konuştu ve tartışmalı operasyonun bilinmeyenlerini anlattı.

10:42 17 Kasım 2020 Salı
Türkiye'nin en çok konuşulan operasyonlarından olan 'Şike Operasyonu'nu yürüten ekibin amiri Soner Koç 3 yıllık cezaevi süreci sonrasında ilk kez konuştu ve tartışmalı operasyonun bilinmeyenlerini anlattı.


Kamuoyunda ‘Şike Operasyonu’ olarak bilinen soruşturmayı yürüten büronun amiri KHK’lı Başkomiser Soner Koç ilk kez kamera karşısına geçip büyük gürültü koparan operasyonun bilinmeyenlerini anlattı.

3 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Koç operasyonun nasıl başladığını, delillerin neler olduğunu, soruşturma için düğmeye basan polis müdürünün hala görevine devam ettiğini, Aziz Yıldırım ve Rıdvan Dilmen ile yaşadığı birebir diyalogları ilk kez anlattı.


Gazeteci Adem Yavuz Arslan’ın kişisel Youtube kanalına konuşan Koç’un anlattıklarından satırbaşları şöyle:

SEDAT PEKER VE KÜRŞAT YILMAZ TAKİP EDİLİYORDU

Operasyon organize suç örgütünü takip eden Asayiş Şube’nin talebiyle oldu. Sedat Peker ve Kürşat Yılmaz grubu takip ediliyordu. Hedef spor klüpleri ve şike takibi değildi. Soruşturmayı başlatan emniyet müdürü hala görevde. İlginçtir soruşturmayı başlatan müdür daha sonra tanık yapıldı. Kumpas varsa soruşturmayı başlatan müdür nasıl tanık olur ?

HAKİMLER HALA GÖREVDE

Yargıtay’da dosyayı onayan hakimler hala görevde.

ERDOĞAN, ‘AZİZ BU İŞTEN NE KADAR CEZA ALIR’ DEDİ

Operasyona dair Erdoğan’a verilecek bilgi notunu ben hazırladım. Emniyet müdürü havalimanında dosyayı sundu. Yıldırım ‘Aziz bu işten ne kadar ceza alır’ diye sorup ‘sonuna kadar gidin’ demiş.

TAPELERİ GÖRÜNCE GÖZLERİ DOLDU

Aziz Yıldırım’ı nezarete koymadık. Büroda konuştuk. İlk soruda telefon tapelerinden detayları görünce gözleri doldu ve hastaneye gitmek istedi.

RIDVAN DİLMEN YILDIRIM İLE ERDOĞAN ARASINDA ARABULUCUYDU

Rıdvan Dilmen cezaevine 64 kez gitti. Aziz Yıldırım ile Mustafa Erdoğan üzerinden Erdoğan arasında pazarlık yürüttü. Eğer Aziz Yıldırım tekrar aday olmazsa yasa değiştirilecek ve Aziz Yıldırım tahliye olacaktı. Aziz Yıldırım yeniden aday olunca Erdoğan çok kızmıştı. Rıdvan büroya gelip bunları bize kendi anlattı.

 

Son güncelleme: 10:42 17.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı