• Turkhane Logo

Perinçek: 28 Şubat’ta hedef alınan ‘FETÖ’ydü, şu an yapılanlar devamıdır

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "Eski Türkiye" söylemine cevap verirken, "28 Şubat’ta hedef alınan F...’ydü. Şu an 'F...’ye karşı yapılan mücadele 28 Şubat’ın devamıdır" dedi.

15:14 06 Mayıs 2020 Çarşamba
Perinçek: 28 Şubat’ta hedef alınan ‘FETÖ’ydü, şu an yapılanlar devamıdır
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "Eski Türkiye" söylemine cevap verirken, "28 Şubat’ta hedef alınan F...’ydü. Şu an 'F...’ye karşı yapılan mücadele 28 Şubat’ın devamıdır" dedi.



Eski Başbakan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu son günlerde Türkiye’nin 90’lı yıllara gittiğini söyleyen açıklamalar yapıyor. Bu açıklamalara cevap iktidar partisinden değil, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten geldi. Perinçek, Ulusal TV’de katıldığı programda şu an yürütülen soruşturmalarda esas belirleyici rolün kendilerinde olduğunu söyledi.

Davutoğlu’nun 28 Şubat göndermelerine cevap veren Perinçek, “28 Şubat sürecine gönderme yapıyor ve Vatan Partisi’nin o süreçteki rolüne işaret ediyor. 28 Şubat F...’ye karşıydı. Demin aradım burda, MİT’in Çiller Raporu’nu yayınladı Kaynak Yayınladı. Meşhur, MİT’in Çiller Raporu. 28 Şubat’ta Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşar Şenkal Atasagun imzasıyla bir rapor yayınladı. O raporda hedef alınan güç, F...’ydü, Fethullah Gülen’di. Aşağı yukarı raporun nerdeyse tamamı Fethullah Gülen’e karşı” dedi.


Ahmet Davutoğlu’nun, Ali Babacan’ın, Abdullah Gül’ün neden tasfiye edildiğini de anlatan Perinçek, şunları anlattı: “28 Şubat sürecinde, Türk Silahlı Kuvvetleri, özellikle Sayın İsmail Hakkı Karadayı Genel Kurmay Başkanımız, parmağıyla esas olarak ‘F...’yü gösterdi. Fethullah Gülen Türkiye’den o sırada kaçtı. Onun için 28 Şubat’ı yeniden değerlendirmesi lazım Ak Parti’nin de. Aslında şu gün Fethullah terör örgütüne karşı mücadele 28 Şubat’ın devamıdır. Onun için bu mücadele Davutoğlu’ları, Babacan’ları Abdullah Gülleri dışlıyor, onları elemine ediyor, tasfiye ediyor. Yan, Türkiye tekrar 28 Şubat’taki gibi ‘F... terör örgütünü temizleme istikametine girdiği için Ak Parti’deki uzantıları ne oluyor, eleniyor. Ve Ak Parti de Fethullah terör örgütüne karşı kararlı bir mücadele sürecine giriyor. Bunu herkes anlamayabilir ama işin gerçeği budur. Onun için 28 Şubat konusu da bir ayrışma, kamplaşma konusu olarak ele almıyoruz, arkada kalan bir konudur. Günümüzde anlaşmak önemlidir.”

DAVUTOĞLU: 28 ŞUBAT’IN İDEOLOGLARI ÜLKEYİ YÖNETTİKLERİNİ SÖYLEYEBİLİYOR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Perinçek’in sözlerine şu şekilde cevap verdi: “Son aylarda artan bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanı’nın geçmişte her vesile ile ‘Eski Türkiye’ olarak adlandırdığı 1990’ların alışkanlıkları teker teker ortaya çıkmaktadır. Önce başta külliye ve bakanlıklar olmak üzere kamu kurumlarında iktidar çevrelerinde ve medyada kendilerini hissettiren eski Türkiye aktörleri ve 28 Şubat ideologları şimdi fütursuzca ülkeyi aslında kendilerinin yönettiğini söylemektedirler. 28 Şubat’ın mazlum kitlelerinden oy alarak iktidara gelenler bugün neredeyse iktidarı, 28 Şubat’ta başörtüsü düşmanlığı yapanlarla paylaşmak durumundadırlar. Kadrolardan ve ittifaklardan başlayan bu eski Türkiye alışkanlıkları siyasi söyleme ve sloganlara da yansımaktadır.”

“28 ŞUBAT’IN MAĞDURU VAKIFLAR VE CEMAATLER NEREDE DURDUKLARINA KARAR VERSİNLER”

Perinçek’in 28 Şubat’la ilgili sözleri Gelecek Partisi yöneticilerince çok sert tepkiyle karşılandı. Eski Büyükelçi, Gelecek Partisi Dış Politika Başkanı Kani Torun, “28 Şubat sürecinin mağduru ve bu iktidarın destekçisi olan vakıflar, cemaatler ve şahıslar nerede durduklarında karar versinler. 28 Şubatın aktörleriyle bugün aynı yerde hizalanmanın vebalinin büyük olduğunu görmeleri gerekiyor” açıklamasında bulundu.

  Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ahmet Davutoğlunun Eski Türkiye eleştirilerine cevap verdi:

28 Şubat’ta hedef alınan FETÖ’ydü. Şuan FETÖ’ye karşı yapılan mücadele 28 Şubat’ın devamıdır.https://t.co/4fMgdy9B1J pic.twitter.com/QnHSWvHACk — Kronos (@KronosHaber) May 6, 2020

“İKTİDARIN KENDİLERİNE TESLİM OLDUĞUNU DİLE GETİRİYOR”

Gelecek Partisi kurucularından Cuma İçten, Perinçek’in AK Parti’nin kendilerine teslim olduğunu açıkladığını belirterek, “Sayın @Ahmet_Davutoglu gibiler Ak partide olduğu süre içinde Doğu Perinçek gibiler kapıda daha içeriye giremezdi, elbette bizi sevmezler bundan da onur şeref duyarız. Şimdilerde ise Ak Parti hükümetinin gizli ortağı olduğunu, iktidarın kendilerine teslim olduğunu dile getiriyor” dedi.

Son güncelleme: 15:14 06.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı