• Turkhane Logo

‘Öyle bir şey geliyor ki, altından kalkamayacaklar’

CHP’de yerel seçimlere gidilirken Mustafa Sarıgül istifası kulisleri hareketlendirdi.

11:52 24 Ocak 2019 Perşembe
‘Öyle bir şey geliyor ki, altından kalkamayacaklar’
CHP’de yerel seçimlere gidilirken Mustafa Sarıgül istifası kulisleri hareketlendirdi.

Sözcü yazarı Can Ataklı, CHPnin çok içinden olduğunu söylediği bir dostunun kendisini aradığını belirterek, “DSP formulünün devreye girdiğini” söylediğini aktarıyor.

CHP’li ismin, hem öfkeli hem de kırgın olduğunu söyleyen Ataklı, “Kesin kazanacağımız yerlerde bile aday açıklamıyorlar. Bunun sonucunda millet sandığa gitmeyecek haberleri yok” diyerek tepki gösterdiğini belirtiyor.

“Öyle bir şey geliyor ki, altından kalkamayacaklar” dediğini ifade eden Ataklı, “Mustafa Sarıgül, artık aday yapılmayacağını anladı, Şişliden DSP adayı olacak” dediğini kaydediyor.


Söz konusu CHP’linin anlattığına göre bu iş sadece Sarıgülle sınırlı kalmayacak. İstanbulda en az 14 ilçede DSP, CHPli isimlerle seçime girecek. Ayrıca CHPnin ittifak yaptığı birçok yerde de yine CHPnin tanınmış isimleri DSPden aday olacak.

“CHPye olan öfke nedeniyle çok sayıda seçmen, oyunu DSPye yöneltebilir” görüşünü dile getiren Ataklı, “Bu da CHPnin birçok yerde kaybetmesi anlamına gelir. Bu sayede AKP belki de kazanmayı asla düşünmediği yerlerde bile seçim kazanabilir. Ama bu formülle en önemli yer olan İstanbul AKPye hediye edilmiş olur” yorumunu yapıyor.

Sarıgül’ün yüzde 99 DSP adayı olarak yarışacağını öngören Ataklı, “Aynı anda CHPnin genellikle kazanmakta olduğu tüm ilçelerden de DSP aday gösterecektir mutlaka. Bu atak seçim sonuçlarında ciddi değişimlere neden olacaktır” diyor ve ekliyor:

“Kimse ‘Millet AKPden bıktı, bu tezgah tutmaz’ demesin sakın. CHPye yönelik ciddi bir öfke var. Oy kullanmamaya karar verenler DSPye yönelebilir. Ama daha mantıklısı Sarıgül, ‘İlçelerde DSP, büyükşehirde CHP’ sloganını atar ortaya ve hayli de taraftar toplar. CHP seçmeni, ’Genel Merkeze ders vermeye’ kalkarsa sonuç ağır bir hüsran olur, şimdiden söyleyeyim. Bu durumda zaten bütün gücüyle seçimi önceden kazanmaya göre programlayan Erdoğan çok rahatlar. Hatta öyle ki ‘DSP projesini yaptıran Erdoğanmış’ bile diyebilirim.”

Son güncelleme: 11:52 24.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı