• Turkhane Logo

Oslo’yu unuttu! Erdoğan: Teröristle aynı masaya oturmayız, karakterimize uymaz

Suriye’nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen askeri operasyon nedeniyle eleştirilen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “müzakere yolunu deneyin” tavsiyelerine sert çıktı.

18:37 13 Ekim 2019 Pazar
Oslo’yu unuttu! Erdoğan: Teröristle aynı masaya oturmayız, karakterimize uymaz
Suriye’nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen askeri operasyon nedeniyle eleştirilen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “müzakere yolunu deneyin” tavsiyelerine sert çıktı.



“Teröristle aynı masaya oturmayız” diyen Erdoğan, “Bu ne karakterimize, ne cibilliyetimize ne tarihi duruşumuza uymaz” dedi.

İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkeleri Türkiye’ye Suriye’ye yönelik düzenlediği askeri harekâtı biran önce durdurmasını istedi. Bölgedeki sorunun “Müzakere” yolu ile çözülmesini tavsiye eden Avrupa ülkelerine sert çıkan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim kalkıp da teröristlerle masaya oturmak gibi Allah göstermesin kendimizi inkâr edecek halimiz söz konusu değildir. Böyle bir şeyi asla yapamayız. Bugüne kadar aldığımız siyasi terbiye ile de bağdaşmaz. Bu ne karakterimize, ne cibilliyetimize ne tarihi duruşumuza uymaz” dedi.


MİT BAŞKANI HAKAN FİDAN, OSLO’DA PKK İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ  

AKP iktidarı döneminde “Çözüm Süreci” kapsamında Norveç’in başkenti Oslo’da İngiltere’nin garantörlüğünde MİT Başkanı Hakan Fidan ile PKK’nın üst düzey yöneticileri arasında yapılan görüşme ortaya çıkmıştı. PKK’ya yakın Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yayınlanan ses kayıtları yapılan görüşmeyi doğrulamıştı. “Oslo Görüşmeleri” olarak bilinen süreç hakkında konuşan dönemin Başbakanı Erdoğan, görüşmenin kendi talimatıyla yapıldığını itiraf etmişti.

“TEL ABYAD ŞEHİR MERKEZİNİ KUŞATTIK”

Azerbaycan’a gerçekleştireceği ziyaret öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yönelik askeri harekât için “Güvenli bölge haritasına uygun şekilde 30-35 kilometrelik bir derinliğe kadar ineceğiz” diye konuştu. Tel Abyad şehir merkezinin de kuşatıldığını anlatan Erdoğan, “Yaptığımız planlamalar çerçevesinde 9 Ekim Çarşamba günü saat 16.00’da Barış Pınarı Harekâtı’mızı başlattık. Öncelikle Resulayn ve Tel abyad arasındaki 120 km’lik bölüme yoğunlaştık. Böylece 480 km’lik terör koridorunu tam ortadan bölmüş olacağız. Hasake tarafını kontrol altına alarak operasyonu tamamlamış olacağız. Daha önceden deklare ettiğimiz güvenli bölge haritasına uygun şekilde yaklaşık 30-35 kilometrelik bir derinliğe kadar ineceğiz. Bugün harekâtın 5. günündeyiz.” dedi.

“2 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU, 18 SMO MENSUBU ŞEHİT OLDU”

Türkiye sınırındaki yerleşim yerlerine yapılan hakkında konuşan Erdoğan, “saldırılarda önemli bir bölümü çocuk olmak üzere 18 vatandaşımız şehit oldu. 140 vatandaşımız da yaralandı. Bu 18 vatandaşımızın içinde 9 aylık bir Suriyeli Muhammedimiz de var. Harekât alanında da 2 askerimiz ile 16 SMO mensubu şehit oldu. 27 askerimiz ile 57 Milli Suriye Ordusu mensubu yaralandı. Buna karşılık ölü, yaralı ve teslim alma olarak etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 490 oldu. Bunların 440’ı öldürüldü, 26’sı yaralandı, 24 adedi de teslim alındı.” şeklinde konuştu.

Son güncelleme: 18:37 13.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı