• Turkhane Logo

“Müvekkilimi kaçıranların telefonlarından plan ve fidye videosu çıktı”

Esnaf Adem Özdaman’ı kaçırıp fidye isteyenlerin tamamı serbest kaldı. Bilirkişi raporunu anlatan Avukat, bulunan delilleri tek tek sayıp isyan etti.

19:53 20 Aralık 2019 Cuma
“Müvekkilimi kaçıranların telefonlarından plan ve fidye videosu çıktı”
Esnaf Adem Özdaman’ı kaçırıp fidye isteyenlerin tamamı serbest kaldı. Bilirkişi raporunu anlatan Avukat, bulunan delilleri tek tek sayıp isyan etti.





16 Kasım günü İzmir’de esnaf Adem Özdaman’ı evinin önünden kaçıran ve 2 milyon dolar fidye isteyen tutuklu 8 kişi İzmir Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliye edilmesiyle ilgili avukat Abdi Yaşar, Periscope yayını yaptı.


Avukat Abdi Yaşar, müvekkilinin kaçırılması, işkence edilmesi ve ailesinden fidye istenmesiyle ilgili bütün delillerin savcılık dosyasında olmasına rağmen sanıkların serbest bırakılmasına tepki göstererek, “Telefonlarında benimle ilgili paylaşımlar da çıktı. Benim de can güvenliğim tehlikede, müvekkilimin de. 100 kişilik kaçırma listeleri olduğunu kendileri söylemişti, bu tahliye kararı, yeni insanları kaçırmaları için cesaretlendirme anlamı taşıyor.” dedi.

Yaşar şöyle konuştu:

“Adem Özdaman’ın kaçırılmasıyla ilgili 8 kişi gözaltına alınmıştı. Serbest bırakıldılar. Bu 8 kişi hakkındaki bilirkişi raporu yeni elime geçti ve paylaşıyorum. Rapora göre bu kişilerin telefonlarında kaçırdıkları Adem Özdaman’ın evinin fotoğrafları var. Daha önce keşfe gidilmiş ve orada nasıl kaçıracaklarına dair planlar var telefonlarında. Şahısların kendi aralarında Adem’i nasıl kaçıracaklarıyla ilgili konuşmalar var. Ve Adem’i kaçırdıktan sonra aileden fidye istemek için çekmiş oldukları görüşmeler var. Tüm bunlara rağmen Sulh Ceza Hakimliği, Adem’i kaçıran 8 kişiyi serbest bıraktı.

Adem, kaçırıldı, işkence edildi, üstündeki parası gasp edildi, aileden fidye istendi ama kaçıranlar serbest bırakılıyor. Biz burada hukuk adına yapılabilecek herşeyi yapmamıza rağmen, şahıslar dışarıda ellerini kollarını sallayarak geziyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Sadece bir şahsın telefonunda Adem’in evinin 7 görüntüsü var ve Savcılık bu Adem’in evinin görüntüsüdür demiş. Savcılık HTS kayıtlarını istemiş ve şahıslar Adem’in kaçırıldığı an oradalar, HTS kayıplarıyla sabit. Yine de serbest bırakılıyorlar.

Bu şahıslar kendi aralarında mesajlaşırken, benim attığım tweetler de var. Şuan bunlar beni de hedef alabilirler. Aile endişe içinde. Başka kişiler de kaçırılabilir. Bu şahıslar bize ellerinde 100 kişilik liste olduğunu söylüyorlar. Bu şahıslar elde bu kadar delil olmasına serbest bırakılıyorsa; insan kaçırmayı, insanlara işkence yapmayı özgürlük olarak düşünecekler ve yapmaya devam edecekler.”

ADEM ÖZDAMAN’IN KAÇIRILMASI

Adem Özdaman, Hizmet Hareketi’ne yönelik soruşturmalar kapsamında hakkında işlem bulunan bir esnaftı.  16 Kasım 2019’da kaçırıldı. Kaçıran kişiler bir süre sonra aileye videolu mesaj göndererek 2 milyon dolar fidye istediler. Ailenin Jandarma’ya yaptığı suç duyurusu ve Avukat Abdi Yaşar’ın çabalarıyla çete ortaya çıkartıldı. Aile çeteyle buluşurken Jandarma takibe aldı ve çeteyi yakaladı. Çetenin üyeleri polis çıktı.

Son güncelleme: 19:53 20.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı