• Turkhane Logo

Mümine Açıkkollu Tenkil Müzesi'nde konuştu: Eşimin gözlüğü de burada, insanlık adına üzgünüm

Türkiye’de Hizmet Hareketi’ne yönelik cadı avında gözaltına alındıktan sonra işkence sonucu hayatını kaybeden öğretmen Gökhan Açıkkollu’nun eşi öğretmen Mümine Açıkkollu, insanlık adına utanç duyulan bir dönemin yaşandığını söyledi.

12:06 10 Nisan 2019 Çarşamba
Mümine Açıkkollu Tenkil Müzesi'nde konuştu: Eşimin gözlüğü de burada, insanlık adına üzgünüm
Türkiye’de Hizmet Hareketi’ne yönelik cadı avında gözaltına alındıktan sonra işkence sonucu hayatını kaybeden öğretmen Gökhan Açıkkollu’nun eşi öğretmen Mümine Açıkkollu, insanlık adına utanç duyulan bir dönemin yaşandığını söyledi.

Türkiye’de yaşanan hukuksuzlukları, mağdurların hayat hikayeleri üzerinden duyurmayı amaçlayan Tenkil Müzesi’nin ikinci sergisi, Brüksel’de çoğunlukla Avrupa Parlamentosu üyelerinin katıldığı programlara ev sahipliği yapan Uluslararası Basın Cemiyeti (Press Club) sergi salonunda açıldı. Programda, Türkiye’deki basın özgürlüğü ve insan hakları ihlallerini konu alan ve gazeteci Thomas Sideris’in çektiği “Ilmik” belgeselinin gösterimi de yapıldı.

Press Club’da açılan tenkil müzesi öncesinde düzenlenen paneli Brüksel’in deneyimli gazetecilerinden Selçuk Gültaşlı yönetti. Tenkil Müzesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Uludağ, gazeteci İbrahim Karayağen, Mümine Açıkkollu ve Adem Korkut, yaşadıkları mağduriyetleri anlattı.
Tenkil Müzesi’nin konuğu olan Mümine Açıkkollu burada KaranlıktakiAydınlık’e özel açıklamalarda bulundu. Yaşanan olaylardan insanlık adına utandığını belirten Mümine Açıkkollu, “Keşke bu süreçler hiç yaşanmasaydı da bu tür müzeler hiç açılmak zorunda kalmasaydı. İnsanlık adına çok üzgünüm. Eşimin de burada gözlüğü sergileniyor. Yaşananlar gerçekten çok acı. Belki eşim çok geç ama Türkiye’de çok sıkıntılı olan insanlar var. İnsanlık adına bu tür müzeler ses getirir ve geride kalan insanlar adına güzel açılımlar olabilir.” dedi.
TÜRKİYE’DEKİ KARDEŞLERİMİZ DİK DURSUNLAR, YALNIZ DEĞİLLER
Zulümleri ve hukuksuzlukları dünya kamuoyuna duyurmak ve mazlumların sesi olmak için çok şey yapılabileceğini vurgulayan Mümine öğretmen elinde imkanı olanlara şu çağrıda bulundu: “Bu tür faaliyetlerden başka zulümleri durdurabilmek için, dernek çalışmaları artırılabilir. Türkiye’de maalesef hukuk adına bir şey yapılamıyor. Avrupa da olsun, Amerika da olsun veya dünyanın dört bir tarafında diğer ülkelerde zulmü durdurma adına birlikte çok şeyler yapılabileceğini düşünüyorum. Tüm insanlık bu konuda dik durur ise mesafe kat edileceğini düşünüyorum.”
Tenkil müzesinin mağduriyetlerin canlı şahidi olduğunu belirten Gökhan Açıkkollu’nun eşi Mümine Açıkkollu, Türkiye’deki mağdurlara da şöyle seslendi: “Türkiye’de 17 bin kadın ve 700 bebek için endişeli bekleyişimiz devam ediyor. Bilsinler ki onlar yalnız değiller o acıyı tek başlarına orada yaşamıyorlar. Bu süreçte bizlere ‘oh olsun’ diyen insanlar olduğu gibi, bizimle birlikte acıları paylaşan kardeşlerimizin oldukça fazla olduğunu da gördük. Türkiye’deki kardeşlerimiz yalnız değiller. Biz dualarımız ile onların yanındayız. Dik dursunlar. Bu süreç bitecek bittiği zaman, en azından kaybeden tarafta olmayalım.”
KATILIMCILARIN RÖPORTAJ VİDEOLARINI İZLEMEK İÇİN HABERİN TAMAMINI TIKLAYINIZ

Son güncelleme: 12:06 10.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı