• Turkhane Logo

Mübariz Mansimov, Erdoğan’ın korkuları ve müttefiklerinin çıkarları için tutuklanmış

Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan ile iş ilişkileri olan ve geçtiğimiz Mart ayında cemaat soruşturması kapsamında tutuklanan Azeri asıllı işadamı Mübariz Mansimov hakkında, önemli bilgi ve belgeler ortaya çıktı.

09:23 01 Temmuz 2020 Çarşamba
Mübariz Mansimov, Erdoğan’ın korkuları ve müttefiklerinin çıkarları için tutuklanmış
Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan ile iş ilişkileri olan ve geçtiğimiz Mart ayında cemaat soruşturması kapsamında tutuklanan Azeri asıllı işadamı Mübariz Mansimov hakkında, önemli bilgi ve belgeler ortaya çıktı.

Nordic Monitor’de yer alan habere göre, Mansimov’un tutuklanma süreci, iş ortağı ve organize suç örgütü lideri Lev Aslan Dermen’in Utah Federal Mahkemesi’nde Amerikalı Kingston kardeşlerin de dahil olduğu 500 milyon dolarlık usulsüzlük ve vergi kaçırma davasında hüküm giymesiyle başladı.

/
Lev Aslan Dermen


Bu süreçten sonra Erdoğan, Putin ve Aliyev arasında kazan-kazan ortaklığına dayanan bir işbirliğinin sonucu olarak tutuklanan işadamının, Erdoğan ailesi ile olan ticari ilişkilerinin bir işe yaramadığı aktarıldı.

/
Erdoğan ve Kingston kardeşler

Erdoğan ailesi ile ilişkileri tespit edilen Kingston kardeşlerin de suçlu bulunduğu davada Mansimov, Dermen ile hiçbir ortaklığının olmadığını açıklamasına rağmen Dermen’in oğlu verdiği ifadede Mansimov’un yalan söylediğini ve şirketin ortaklarından biri olduğunu açıklamıştı.

‘Erdoğan’ın Reza Zarrab korkusu’

“Mansimov’un, İran asıllı Reza Zarrab gibi Amerika’nın eline geçmesi ve yine Zarrab gibi iş ortağı Erdoğan ailesi aleyhine mahkemede tanıklık etme ihtimali üzerine Erdoğan’ın Mansimov’dan kurtulma planları yaptığı biliniyordu.” ifadesinin kullanıldığı haberde şu ayrıntılara yer verildi:

/

‘Aliyev’in sevmediği adam’

“Azerbaycan’da giderek popülerleşen Mansimov’dan rahatsızlık duyan Aliyev’, devlet petrol şirketi SOCAR’a işadamı hakkında SOCAR’ı dolandırdığı iddiasıyla dünyanın çeşitli ülkelerinde davalar açılması talimatını vermişti.

/

‘Putin’den Erdoğan’a Mansimov talebi’

Rus Lider Putin’in, İngiltere’de Rus petrol şirketi Lukoil ile tahkim davası devam eden Mansimov’a davayı geri çekmesi için baskı yaptığı ve bu talebini Erdoğan’a da bir çok kez hatırlattığı biliniyordu.

‘Emniyet’in Mansimov hakkındaki soruşturmaları’

Nordic Monitor’ün ilk defa yayınladığı belgelerde Emniyet’in Mansimov hakkında uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı, kumar, seks ticareti, şike, rüşvet ve dolandırıcılıktan soruşturmalar yürüttüğü ve deliller topladığı görülüyor.

/

/

‘Mansimov’un Barış Güler ile olan ilişkisi’

Mansimov’un ismi 17 Aralık şüphelisi Muammer Güler’in oğlu Barış’ın ajandasında da geçiyor. TC vatandaşlığı için komisyonculuk yapan Güler’in Mansimov’dan sadece bir iş takibi için 20 bin dolar aldığı kayıtlara geçmişti. Mansimov gözaltında iken Barış’ı ziyaret etmek istemişti.

/


‘Mansimov ve Mehmet Ağar’

Yayınlanan belgelerde Mehmet Ağar ve oğlu AKP milletvekili Tolga’nın Mansimov’un sahip olduğu Yalıkavak Limanı’nına yönetim kurulu üyesi olarak dahil edildiği yer alıyor. Mansimov’un tutuklanması ve sonrasında mallarına el konulması ihtimalinde Ağar’ın rolü olduğu iddia ediliyor.

/

/

2013 yılında Ağar, Mansimov ve Deniz Baykal üçlüsünün beraber yemek yediği toplantıyı organize etmiş, nelerin konuşulduğu bilinmeyen buluşmanın basına sızmasından Ağar büyük rahatsızlık duymuştu.

/

‘Mansimov’un jeti 15 Temmuz’da Erdoğan için hazırdı’

Mansimov’a ait özel jetin 15 Temmuz günü Erdoğan’ı Marmaris’ten çıkarmak için hazır bekletilen 4 uçaktan biri olduğu ortaya çıkmıştı. Uçağın darbe günü öğle saatlerinde Marmaris’e gelerek beklemeye başladığı kayıtlara geçmişti.




Haberin İngilizce orijinali ve bütün belgeler için tıklayın

Son güncelleme: 09:23 01.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı