• Turkhane Logo

Mızraklı davasında gelişme

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin görevden alınan seçilmiş başkanı Selçuk Mızraklı hakkında

20:09 31 Ocak 2020 Cuma
Mızraklı davasında gelişme
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin görevden alınan seçilmiş başkanı Selçuk Mızraklı hakkında

Diyarbakırın görevden alınan seçilmiş belediye başkanı Selçuk Mızraklı hakkında savcı mütaalasını açıkladı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, ikinci duruşma öncesi Mızraklı hakkında terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla 7,5 yıl ile 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Mızraklı hakkında hazırlanan iddianame, 11. Ağır Ceza Mahkemesince geçen Kasım ayında kabul edilmişti. İddianamede Mızraklının terörist cenazesi, taziyesi ve terör örgütü PKKnın propagandasına dönüşen birçok eylem ve toplantılara katıldığı ifadeleri yer alıyor.
31 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Selçuk Mızraklı, 19 Ağustos’ta Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe ile birlikte görevden alınmıştı.
İçişleri Bakanlığınca görevden alınan HDP’li belediye başkanlarının yerine il valileri kayyum olarak atanmıştı. Mızraklı, geçen Ekim ayında gözaltına alındıktan sonra örgüt üyeliği iddiasıyla tutuklanmıştı.
HDPnin 31 Martta düzenlenen yerel seçimlerde kazandığı belediyelerden 32sine kayyum atanarak seçilmiş belediye eş başkanları görevden alındı.

Son güncelleme: 20:09 31.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı