• Turkhane Logo

Mısırlı iş insanını mecliste AKP'liler dolandırmış

Salgın nedeniyle özel uçakla Mısır’a dönmek isteyen iş insanı AKP’li eski vekil ve akrabalarınca dolandırıldığını iddia etti.

10:56 06 Temmuz 2020 Pazartesi
Mısırlı iş insanını mecliste AKP'liler dolandırmış
Salgın nedeniyle özel uçakla Mısır’a dönmek isteyen iş insanı AKP’li eski vekil ve akrabalarınca dolandırıldığını iddia etti.

Ankara siyaseti bir süredir Mısır, Irak, Suriye, Tanzanya ve Mersinde şirketleri olan iş insanı Imad Kachkoulun Türkiyede filmlere konu olacak şekilde dolandırılması iddialarını konuşuyor. 30 Haziranda suç duyurusunda bulunan Kachkoul, AKP Adıyaman eski milletvekili Salih Fırat, Sayit Subaşı (Fıratın kayınbiraderi), Efe Subaşı (Sayit Subaşının oğlu) ve Y Bulut Danışmanlık şirketi hakkında ‘nitelikli dolandırıcılıktan şikayetçi oldu
Sözcünün haberine göre, Kachkoul,  Salih Fıratın TBMM Milletvekili Araç Giriş Kartı bulunan 06 SS 779 plakalı aracı ile otelinden alındı. Fıratın Mecliste odası olmamasına rağmen Efe Subaşı, Kachkoul “Salih Beyin makamı yoğun, Metin Gündoğdunun odasında ağırlayacağız” diyerek, Kachkoulu odaya götürüp hatıra fotoğraf  çektirdi ardından 15 Temmuz anıtını gezdirdiler. Fıratın odasına çıkılacakken “Salih bey çok acil Cumhurbaşkanlığı Külliyesine çağrıldı” denildi.
Kachkoul, Ümitköydeki AK Par Mimarlık ofisine götürüldü. Efe Subaşı, babası Sayit Subaşı ile tanıştırdı. Kachkoul, Sayit Subaşının kendisini Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulutun Özel Kalem Müdürü olarak tanıttığını iddia etti. Subaşının ofisin, Salih Fırat ve Buluta ait olduğunu söylediğini öne sürdü. Yine Kachkoulun iddiasına göre, 25 Martta Mısıra özel uçak kiralayarak gitmek isteyen iş insanından 100 bin dolar talep etti. 

Kachkoul, 26 Martta 70 bin doları Y Bulut Danışmanlık şirketine “Özel uçak için teminat- Imad Kachkoul” açıklaması ile gönderdi. Hakkında açılmış 55 ayrı ‘sahtecilik ve dolandırıcılık davası, 16 ayrı arama kararı bulunduğu ileri sürülen Sayit Subaşına bir daha ulaşamadı.

Son güncelleme: 10:56 06.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı