• Turkhane Logo

Meclis önünde intihar girişimi! ‘Çocuklarım aç’ diyerek kendini yaktı, gözaltına alındı!

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü grup toplantısından “Çocuklarım aç” diye bağıran KHK’lı tartışılırken, bugün de “Çocuklarım aç” diyen biri TBMM önünde kendini yakmaya çalıştı.

13:56 13 Şubat 2020 Perşembe
Meclis önünde intihar girişimi! ‘Çocuklarım aç’ diyerek kendini yaktı, gözaltına alındı!
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü grup toplantısından “Çocuklarım aç” diye bağıran KHK’lı tartışılırken, bugün de “Çocuklarım aç” diyen biri TBMM önünde kendini yakmaya çalıştı.


Olay sabah 09.00 sıraları Atatürk Bulvarı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çankaya kapsının yanında meydana geldi. “Açım, çocuklarım aç” diyerek üzerine benzin döken 30’lu yaşlarda bir adam kendini takmaya çalıştı. Durumu fark eden polisler adamın üzerine atlayarak intihar girişimini engelledi.

Olayı duyuran Anka Haber Ajansına konuşan bir görgü tanığı “Bir kişi Çankaya kapının Atatürk Bulvarına yakın bölümünde kendini yakacağını söyleyerek üzerine sıvı döktü. O esnada polisler üzerine atlayarak o kişiyi etkisiz hale getirdiler. Daha sonra Çankaya kapının girişindeki polis noktasına götürdüler. Ardından çok sayıda ambulans geldi. Parasızlık nedeniyle eylem yaptığını söylüyordu” dedi.


DAHA KAÇ KİŞİ KENDİNİ YAKMALI

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da, sosyal medya hesabından “Açlık intiharları Meclis’in kapısına dayandı” diye paylaştığı olayla ilgili verdiği bilgide, yaşanan olayı doğrulayarak söz konusu kişinin “Açım, çocuklarım aç!” diye bağırdığını belirtti. Başarır, hükumetin ülkedeki vatandaşın halini anlaması için, ‘Kaç kişinin daha kendini yakması gerekir’ diye sordu.
  TBMM önünde bir yurttaş Açım, çocuklarım aç diye bağırıp üzerine benzin dökerek kendisini yakmaya çalıştı...
Polis tarafından gözaltına alınan yurttaş hakkında yasadışı eylem yapmaktan işlem yapılacağı bildirildi... pic.twitter.com/2Qn6fFQSwz — İSİG Meclisi (@isigmeclisi) February 13, 2020
HAKKINDA YASA DIŞI EYLEM YAPMA İŞLEMİ YAPILDI

TBMM Koruma Daire Başkanlığı’na bağlı güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan adam, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polislere teslim edildi. intihar girişiminde bulunan kişi hakkında yasa dışı eylem yapmaktan işlem yapılacağı bildirildi.

HATAY’DA BİR KİŞİ AYNI NEDENLERDEN KENDİNİ YAKMIŞTI

Hatay’da da Adem Yarıcı isimli yurttaş ‘çocuklarım aç’ dedikten sonra kendisini yakmıştı. Yarıcı, hastaneye götürüldüğü sırada, kalp krizi geçirmiş ve yaşamını yitirmişti.

ERDOĞAN’IN YÜZÜNE HAYKIRDI ‘ÇOCUKLARIM AÇ’

AKP’nin dünkü grup toplantısında bir KHK’lı vatandaş, Erdoğan’ın konuşmasına ara verdiği sırada “Sayın Cumhurbaşkanım… 15 Temmuz’a katıldım diye beni işimden gücümden ettiler. Çoluğum çocuğum aç. Bana yardım edin. Mahkeme kararını tanıyın” diye seslenmişti.
  AÇLIK İNTİHARLARI MECLİSİN KAPISINA KADAR DAYANDI!

Bugün saat 09:15 civarı TBMM Çankaya Kapısı girişinde 35 yaşlarında bir vatandaş üzerine benzin dökerek “açım, çocuklarım aç!” diyerek intihar girişiminde bulundu. — Ali Mahir Başarır (@alimahir) February 13, 2020  

Son güncelleme: 13:56 13.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı