• Turkhane Logo

Makiniste saldırıya tepkiler büyüyor: Kan dondurucu

İstanbul Valiliği’nin Ayasofya’nın açılışında yoğunluğu önlemek amacıyla aldığı sefer durdurma kararını uygulayan kadın makiniste yönelik linç girişimi toplumun farklı kesimlerinden büyük tepki topladı.

12:53 25 Temmuz 2020 Cumartesi
Makiniste saldırıya tepkiler büyüyor: Kan dondurucu
İstanbul Valiliği’nin Ayasofya’nın açılışında yoğunluğu önlemek amacıyla aldığı sefer durdurma kararını uygulayan kadın makiniste yönelik linç girişimi toplumun farklı kesimlerinden büyük tepki topladı.



İstanbul Valiliği’nin Ayasofya’da kılınan Cuma namazındaki izdihamı önlemek amacıyla metro seferlerini durdurma talimatını uygulayan kadın makiniste yolcuların saldırmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Gazeteci Banu Güven saldırının ayrıştırıcı siyasetten beslendiğini belirterek, “Kadın makiniste yönelen bu saldırganlık ayrıştırıcı siyasetten ve cezasızlıktan besleniyor. Hem şiddet, hem de valilik kararına muhalefet değil mi bu? Buyursun valilik, tespit ettirsin oradakileri” yorumunda bulundu.

  Bu milletin aklı uçmuş . Toplumların çöküşü aniden olmaz, yavaş ve kokuşa kokuşa olur. Kanıtı: Makinist, Valilik Ayasofya hattını yavaşlatın,izdiham oluyor demiş.Talimatı uygulayan makinisti ,hem de bayan , linç edilyorlar.
pic.twitter.com/YTdE5hzaIN — Hikmet (@HikmetpolatDE) July 25, 2020
“BU GİDİŞAT KİMSEYE HUZUR VERMEZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu ise “Valilikçe alınan sefer durdurma kararını uygulayan kadın makinistimize yönelik öfke ve saldırgan hal özellikle siyasileri düşündürmesi gerekir” dedi ve ekledi: “Hizaya girmeyen herkesi düşman olarak konumlandıran diyalektiğin toplumu germesi ve sokakta şiddet üretmesi sürpriz değil maalesef.”

Yeneroğlu, ‘karşılıklı sembollerin savaştırmasının’ ve siyasi söylemin toplumda güven duygusunu zedelediğini, kaydederek, “Beğenmediğini terörist ilan eden ve çoğulcu demokrasi zemininde toplumsal birlik ve bütünlüğü teşvik yerine karşılıklı olarak sembolleri savaştıran siyasi söylemin toplumda güven duygusu ve dayanışma kültürü üretmesini kimse beklemiyordu herhalde. Bu gidişat kimseye huzur vermez” yorumunda bulundu.

İSTANBUL VALİSİ EŞİYLE BİRLİKTE MAKİNİSTİ ARADI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da saldırıyla inceleme başlatıldığını kaydederek, “Makinist Gizem kardeşimizi eşimle birlikte telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bu olayı kınıyorum. Konuyla ilgili hemen inceleme başlattım” dedi.

İMAMOĞLU: SALDIRI DÜŞÜNDÜRÜCÜ VE ÜZÜCÜ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konunun takipçisi olacaklarını belirterek, “Ayasofya-i Kebir Camii çevresindeki yoğunluğun izdihama dönüşmemesi için Valilikçe alınan sefer durdurma kararını uygulayan kadın makinistimize yönelik saldırı düşündürücü ve üzücüdür. Bu olaya rağmen görevine devam eden çalışanımızı tebrik ediyorum, konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

CHP MİLLETVEKİLİ: KAN DONDURUCU

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer de linç girişimini ‘Kan dondurucu’ olarak niteleyerek, “İstanbul’da kadın makiniste yapılan linç girişimini öfkeyle lanetliyorum! Kadına yönelik şiddetin hızla arttığı günlerde onlarca erkeğin bir kadını sıkıştırıp linç etmeye çalışması kan dondurucu!” dedi.

CHP’li İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da tepkisini, “Kadına yönelik şiddetin toplumdaki yankıları hala sürerken, işini hakkıyla yapmaya çalışan, İstanbul Valiliği’nin aldığı kararını uygulayan kadın makiniste yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Şiddete hiçbir yerde, hiçbir şekilde geçit vermemeliyiz” sözleriyle dile getirdi.

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’ndan da “Ayasofya-i Kebir Camii çevresindeki yoğunluğun izdihama dönüşmemesi için Valilikçe alınan sefer durdurma kararını uygulayan kadın makiniste yönelik saldırıyı kınıyoruz! Kadına şiddete en yüksek sesle tepki vermek hepimizin sorumluluğu iken bu görüntüleri izlemek son derece üzücü” açıklaması yapıldı, saldırı kınandı.

Son güncelleme: 12:53 25.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı