• Turkhane Logo

MAK son verileri paylaştı: Türkiye'de durum kritik

MAK son verileri paylaştı: 'Yanlış anlaşılmasın Patagonya'dan bahsediyorum'

15:44 27 Mayıs 2020 Çarşamba
MAK son verileri paylaştı:  Türkiye'de durum kritik
MAK son verileri paylaştı: 'Yanlış anlaşılmasın Patagonya'dan bahsediyorum'

AKP iktidarı için de kamuoyu araştırmaları yapan MAK Danışmanlıkın Başkanı Mehmet Ali Kulat, sosyal medya hesabından son kamuoyu yoklamasının sonuçlarına dair bir önemli başlıkları paylaştı.
Kulatın, son veriler ifadesiyle paylaştığı araştırma sonuçları ekonomideki köklü sorunların su yüzüne çıktığını da göstergesi.
Kulat, Twitter hesabından duyurduğu anket ile ilgili şu yorumu yaptı:
Son Veriler Geçen yıla göre Turizm Gelir kaybı yüzde 96. Son dört ayda işini kaybetme oranı yüzde 20. Hane bazlı ekonomik gelir kaybı yüzde 40. Gelecek ekonomisinden endişe oranı yüzde 61. Eğitim sisteminden memnuniyet yüzde 32. Adalet sistemine güven yüzde 27. Yanlış anlaşılmasın PATAGONYA dan bahsediyorum.
Mayıs ayı ortasında, koronavirüsün ekonomiye etkileri kadar sandığa yansımaları olacağını da açıklayan Kulat, son araştırmaya göre AKPnin oylarının yüzde 32ye gerilediğini belirtmişti.
Yine aynı ankete göre, AKP iktidarının koronavirüse karşı açıkladığı ekonomik önlemlere destek verenlerin oranı sadece yüzde 36 olmuştu.
Kulat, 24 Haziran Genel Seçimleri’nden bu yana AKP’de 10 puanlık bir düşüş olduğunu, AKP’den MHP’ye geçişlerin tamamlandığını, AKP ile bağını koparmış seçmenin yöneliminin CHPye olmasa da İYİ Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin bundan sonraki hamlelerine göre şekilleneceğini ifade etmişti.
“Seçmen bazında düşünürsek, AKP ile bağını kesmiş seçmen, başka partiye de gitmiş görünmediği gibi, son yayımladığımız ankette de görüleceği üzere kararsızlar içinde yer alıyor” diyen Kulat, “Bu kararsızların oranının son anketimizde yüzde 12.9 olduğunu gördük. Bu rakam geçtiğimiz aylarda biraz daha fazlaydı. Bu kararsızların 10 puanı AKP’ye oy vermiş seçmen, bunu AKP’nin 24 Haziran’daki oy oranı ile karşılaştırınca yüzde 32’lere düştüğünü görüyoruz” diyen Kulat, AKP’de MHP’ye kaydıktan sonra kalan seçmen için üç adres olduğunu dile getirmiş ve İYİ Partiyi işaret etmişti.
Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ile Ali Babacan’ın DEVA Partisi’nin ise diğer seçenekler olduğunu vurgulamıştı.


Son güncelleme: 15:44 27.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı