• Turkhane Logo

‘Mafyavari saldırının sebebi otel ruhsatı iptali’

Salda Gölü'ne giren iş makinelerini kamuoyuna duyuran Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşine karşı düzenlenen silahlı saldırının bir otel ruhsatının iptalinden kaynaklandığı belirtildi.

11:06 21 Nisan 2020 Salı
‘Mafyavari saldırının sebebi otel ruhsatı iptali’
Salda Gölü'ne giren iş makinelerini kamuoyuna duyuran Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşine karşı düzenlenen silahlı saldırının bir otel ruhsatının iptalinden kaynaklandığı belirtildi.



Burdur’un Yeşilova Belediye Başkanı CHP’li Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’in evlerinde silahla yaralanmasına ilişkin açıklama yapan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, “Yaklaşık bir hafta önce bölgede faaliyet gösteren bir otel, yasadışı faaliyeti gerekçesiyle mühürlenip ruhsatı iptal edilmişti. Büyük olasılıkla olay bundan kaynaklı” dedi.

Polis tutanaklarına göre dün 04.40 sıralarında Yeşilova Belediye Başkanı CHP’li Mümtaz Şenel’in evine gelen kimliği belirsiz kişiler kapıyı çaldı. Saldırganlar, kapıyı açan Başkan Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’e tabancayla ateş açtı. Başkan Mümtaz Şenel’in sağ ve sol ayaklarına 5 el ateş eden şüpheliler, eşini de ayağından vurduktan sonra kaçtı. İhbar üzerine eve çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yeşilova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Başkan Şenel ve eşi, buradaki ilk müdahalelerinin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Mümtaz Şenel’in ameliyata alındı. Burdur Valisi Hasan Şıldak ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker de Burdur Devlet Hastanesi’ne giderek başhekim Nedim Ongun’dan bilgi aldı.


‘BİZ POLİSİZ’ DEMİŞLER

Saldırıyı kınayan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, “Sabah 04.35’te, belediye başkanımız Mümtaz Şenel’in evine gelen kişi ya da kişiler kapıyı çalarak, polis olduklarını söyleyerek başkanımızı dışarıya çağırmış, kendisi ve eşini ayaklarından kurşunlanmış. Şu an hayati bir tehlikeleri yok. Doktorlarımız tedavisini yürütmekte” dedi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, saldırıyla ilgili bağlantısı olduğu düşünülen otelin işletmecisinin güvenlik güçlerince arandığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mümtaz Şenel’i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

‘MAFYAVARİ BİR GÖZDAĞI’

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker de tedavisi süren Yeşilova Belediye Başkanı Şenel’i hastanede ziyaret etti. Hastanede açıklama yapan Göker, “Yaklaşık bir hafta önce bölgede faaliyet gösteren bir otel, yasadışı faaliyeti gerekçesiyle mühürlenip ruhsatı iptal edilmişti. Büyük olasılıkla olay bundan kaynaklı. Olayın işleniş şekliyle mafyavari bir gözdağı vermekten ibaret olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Gazi Osman Şakar, Yeşilova’daki durumu şöyle anlattı:

“Saldırının ‘Millet Bahçesi’yle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Kayadibi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan, göl manzaralı bir otel var. 2 gün önce polis tutanak tutmuş, kaymakamlık da kapatılması için belediyeyi görevlendirmiş. Belediye de mühürlemiş ve kira sözleşmesini iptal etmiş. Bu oteli önceki belediye başkanı 10 yıllığına işletenlere kiralamış. Sözleşmenin bitimine 3 yıl kalmış ama devam etmek istiyorlarmış. Yakalanan iki kişinin de bu otelin çalışanı olduğu söyleniyor. Bu saldırıyı kınıyoruz.”

BAŞSAVCILIK: 4 KİŞİ GÖZALTINDA

Yeşilova Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, “Yeşilova Cumhuriyet Başsavcılığı’mızca yürütülen soruşturma kapsamında 4 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Kimlik tespiti yapılan 3 şüpheli ise aranmaktadır. Olayla ilgili soruşturma titizlikle devam etmektedir. Şüphelilerin son yargı paketiyle cezaevinden tahliye olan hükümlüler arasında yer aldıkları iddiaları asılsızdır” denildi.

Son güncelleme: 11:06 21.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı