• Turkhane Logo

Mafya içi hesaplaşmada Berat Albayrak'a ağır suçlama

Yeni af yasası ile birlikte Alaattin Çakıcı serbest kalırken, mafya içi kavga da gün yüzüne çıktı.

17:29 08 Mayıs 2020 Cuma
Mafya içi hesaplaşmada Berat Albayrak'a ağır suçlama
Yeni af yasası ile birlikte Alaattin Çakıcı serbest kalırken, mafya içi kavga da gün yüzüne çıktı.

Geçmişte organize suç örgütü liderliğinden yargılanıp hüküm giyen Sedat Peker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrakın kendisini bitirmek ve hapis cezası aldırmak için birçok kez girişimde bulunduğunu iddia etti.
Peker, YouTube üzerinden yayınladığı bir video ile yurt dışına çıkma nedenini açıkladı. Yaklaşık iki yıl önce bazı insanların kendisine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrakın kendisini bitirmeye çalışacağını söylediğini ancak bunları ciddiye almadığını ifade eden Peker, Sonra bir dönem bu sürekli devam edince beynimin içinde bu yer edinmeye başladı. Yanıma gelenler sürekli bunu söylemeye başladı. Bir gün bana bir telefon yollandı. Bu telefonun kamerasından çekim yapılmış kamera çekiminin içerisinde bir dosya ve bu dosya bana karşı hazırlanan örgütlü bir suç dosyası. Ben bunu alınca dedim ki UYAP’a kaydedilmemiş. Sayın cumhurbaşkanımızın sözü var. ‘’ diye ancak UYAP’a işlenmemiş ya da işlenmişse başka bir isimle işlenmiş bu şekilde dosya hazırlanmanın anlamı ne olabilir. Bana böyle bir dosya yok dediler. Daha sonra bana dönüp, ya önemli bir şey değil dediler. Ben de abi Allah aşkına önemli bir şey olmasa bunu UYAPa yüklerler mi? dedim. Bunda büyük bir art niyet var diye konuştu.
Berat Albayrakla ilgili iddialar sürekli duymaya başladığını dile getiren Peker, bundan artık emin olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
Ben bununla ilgili yapacağım en iyi şeyin yurt dışına çıkmak olduğuna karar verdim. Yurt dışına çıkarken iki gün sonra dönecekmiş gibi kayıtlar tutturdum. Ancak içimden geçen şey geri dönmemekti. Hem eğitimim hem tedavilerim işlerim vardı. Uçağa bindik tam uçak kalkacakken pistin orada 1 saat kadar durduruldu. Kaptana sordum bilmiyorum dedi. Sonra dediler ki Sayın Cumhurbaşkanının uçağı gelecek ondan bekliyoruz. Ama o gün Cumhurbaşkanının uçağının oraya inişi yoktu. Neyse biz uçağa bindik. Karadağa geldik. 2-3 saat sonra arkadaşım aradı. Sizi bugün havaalanında beklettiler, Berat Bey talimat vermiş sakın yurt dışına çıkmasına izin vermeyin. Onu gözaltına alın sonra cezaevine atın. Demişler ki Efendim dosya hazır değil.Yasak olmadığı için bırakmazsak suç olur. Zaten sürekli Karadağa gidip geliyor. Yine gelir. Artık kafamın içinde her şey netleşti kesinlikle Berat bey beni yok etmek istiyor

Son güncelleme: 17:29 08.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı