• Turkhane Logo

Koronalı 112 Acil Servis teknikeri 2 gün boyunca hasta taşıdı

Amasya Suluova’da 112 Acil Servis personeli H.D.’ye ateş ve öksürük sebebiyle koronavirüs testi yapıldı. İzole edilmesi gerekirken çalışmaya devam etti. İki gün sonra test sonucu pozitif çıktı.

12:34 04 Nisan 2020 Cumartesi
Koronalı 112 Acil Servis teknikeri 2 gün boyunca hasta taşıdı
Amasya Suluova’da 112 Acil Servis personeli H.D.’ye ateş ve öksürük sebebiyle koronavirüs testi yapıldı. İzole edilmesi gerekirken çalışmaya devam etti. İki gün sonra test sonucu pozitif çıktı.


– Türkiye geneli hızla yayılan koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle önlemler üst seviyede tutulmaya çalışılıyor.

Amasya Suluova’da yaşandığı ileri sürülen bir olay ise her an ihmal yaşanabileceğini gösterdi.


AKCİĞER GRAFİĞİ, TOMOGRAFİ, KAN DEĞERLERİ NORMAL ÇIKTI AMA…

112 Acil Servis tıp teknikeri H.D.’de 28 Mart’ta ateş, öksürük, yorgunluk şikâyeti başladı. 30 Mart Pazartesi sabahı hastaneye giden H.D. test yaptırdı. Akciğer grafiği, tomografisi, kan değerleri normal çıktı. Burun sürüntüsü testi sonuçlarının da 2 gün sonra çıkacağı belirtildi.

KÖTÜ HİSSEDİYORSA RAPOR ALSIN TOMOGRAFİ TEMİZSE NÖBETE GİTSİN

H.D. 112 Acil Servis İstasyon sorumlusuna bilgi verdi. Sorumlu vaziyeti Başhekim Nilüfer Tali’ye aktarınca “Eğer gerçekten kötüyse, kendini kötü hissediyorsa gitsin raporunu alsın ama iyi durumdaysa, tomografisi temiz ise nöbetine gitmesinde herhangi bir sakınca yok, nöbetine gitsin” karşılığını aldı.

İKİ GÜN SÜREYLE ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ SONUÇ GELİNCE EVE KAPANDI

Görevine devam edip hastalara müdahale eden H.D.’nin test sonucu 2 gün sonra pozitif gelince personel kendini evinde izolasyona aldı.

Türk Sağlık-Sen Amasya İl Başkanı Şemsettin Dümen, olayla ilgili şunları söyledi:

VAKA SAYISINI AZ GÖSTERMEK İÇİN SÜRÜNTÜ TESTLER 5-10 ARASI GELİYOR

– Sağlık Müdürlüğü vaka sayısını az göstermek için sürüntü test çubuklarından hastaneye her gün 5-10 adet gönderiyor. Testler biriktirilip bekletilip oradan Samsun’a gönderiliyor ve 3 günden önce test sonucu alınamazken Amasya’da test yapılamıyor.

YANDAŞLAR RİSK OLMAYAN YERLERDE GÖREVLENDİRİLİYOR

– Sağlık çalışanları için gerekli önlemler alınmıyor. DSİ ve otelde izole edilenlerin üç öğün hastaneye gelip yemek yemeleri isteniyor. Evinde izole olanlara tulum değil önlük verilerek gönderiliyor. Kalp, tansiyon ve şeker hastası hemşireler en riskli bölümlerde görevlendirilirken yandaşlar risk olmayan yerlerde görevlendiriliyor. AKP il başkanı ve vekillerinin de bu konuda devreye girdikleri biliniyor.

SADECE 3 KİŞİ İZOLE EDİLDİ DİĞERLERİNE BULAŞTIRDIYSA NE OLACAK?

– Virüse yakalanıp belirti göstermeyen hastalar bile var. Bu süper taşıyıcılar gün boyu virüsü yaymaya devam ediyor. Bu sağlık çalışanı gün boyu hastalarla iç içe ve bir başhekimin bunu öngörmesi gerekmez mi? H.D. ile çalışan bir hemşire ve bir de ambulans şöförü izole edilmiş. Diğer sağlık çalışanları işine devam ediyor. Virüs bunlara da bulaştıysa, bunun sorumlusu kim?

İDARİ SORUŞTURMA YETMEZ ADLİ DE OLMALI

– Olayın sorumlusu başta Sağlık İl Müdürlüğü ve kurum başhekimidir. İstifa çözüm değildir. İlgili kurumları göreve davet ediyoruz. İdari soruşturma yanında adli soruşturma da yapılmalı.

Son güncelleme: 12:34 04.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı