• Turkhane Logo

Kaftancıoğlu hakkında yeni iddianame: 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor

İstinaf, Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davada, Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 sanık hakkında verilen beraat kararlarını bozdu.

16:41 22 Ocak 2021 Cuma
Kaftancıoğlu hakkında yeni iddianame: 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor
İstinaf, Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davada, Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 sanık hakkında verilen beraat kararlarını bozdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin yeni bir iddianame düzenlendi. Kaftancıoğlu’nun “özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme” iddiasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

DHA’nın aktardığına göre iddianamede, iddianamede aynı suçtan Kaftancıoğlu’na daha önce takipsizlik verildiği, müşteki Altun’un Kaftancıoğlu’nun sosyal medya paylaşımını göstererek takipsizlik kararına itiraz ettiği, Sulh Ceza Hakimliği’nin de takipsizlik kararını kaldırdığı vurgulandı. İddianame kabul edilirse Kaftancıoğlu önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ


Vakıf arazine izinsiz inşaat yapan Altun’un, söz konusu hukuksuzluğun tespit edildiği gün Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne kiralama başvurusu yaptığı ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan CHP İBB Meclis Grubu, Altun’un Boğaziçi Kanunu’nun ilgili maddelerine göre 1 aydan 6 aya kadar hapis cezası ve 200 bin liradan 500 bin liraya kadar para cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti.

Fahrettin Altun ise vakıf arazisindeki izinsiz inşaat faaliyetlerini kamuoyunun gündemine getiren Cumhuriyet gazetesine ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Fahrettin Altun “Özel hayatımın gizliliği ihlal ediliyor” diyerek şikayetçi olduğu Canan Kaftancıoğlu hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

FAHRETTİN ALTUN TAKİPSİZLİK KARARINA İTİRAZ ETTİ

Altun’un Başsavcılığa sunduğu dilekçesinde, eylemin delili olarak şüphelinin sosyal medya hesabında yayımladığı CHP ilçe başkanı görevini yaparak ve partisinin talimatıyla inşaatın yasak olduğu arsayı kontrol etmek için gitmiştir. Yine gidecektir. CHP İlçe Başkanına kamunun malını koruduğu, halkın hakkını hukukunu gözettiği için kimse dokunamaz şeklindeki yazıları gösterdiği ifade edildi.

Kaftancıoğlu’nun savunmasına da yer verilen iddianamede, Kaftancıoğlu’nun Suat Özçağdaş’ın siyasi görevi gereği kentteki hukuka aykırı yapılaşmayı kontrol ettiğini, müştekiye ait evin fotoğraflanması yönünde Suat Özçağdaş’a hiçbir telkinde bulunmadığını, iddiaların asılsız olduğunu ve suçlamayı kabul etmediği kaydedildi. İddianamede soruşturma kapsamında temin edilen iletişim kayıtları ve Özçağdaş’a ait telefonun hakim kararına istinaden incelenmesi sonucu tanzim edilen tutanak içeriğinde Kaftancıoğlu’nun Özçağdaş’a Fahrettin Altun’un özel hayatının gizliliğini ihlal etme yönünde bir eylem gerçekleştirmeye azmettirdiğine dair veri bulunmadığı belirtildi.

KARARI SULH CEZA HAKİMLİĞİ KALDIRDI

İddianamede bu sebeple Kaftancıoğlu hakkında üzerine atılı suçtan delil yetersizliği sebebiyle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği, Fahrettin Altun’un itirazı üzerine bu kararın Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla 23 Kasım 2020 tarihinde kaldırıldığı ve Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 173 / 4. Maddesi gereğince Canan Kaftancıoğlu hakkında kamu davası açma zaruretinin doğduğu belirtildi. İddianamenin değerlendirme kısmında Kaftancıoğlunun üzerine atılı müsnet suçu işlediğine dair hakkında kamu davası açılabilmesi için yeterli delil bulduğunun anlaşıldığı ifadeleri yer aldı.

Canan Kaftancıoğlu hakkında Özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianamede düzenlendi. Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nin iddianameyi kabul etmesi halinde, Kaftancıoğlu önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Son güncelleme: 16:41 22.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı