• Turkhane Logo

Kaçırılan Mustafa Yılmaz’ı hain ilan eden polise takipsizlik

Siyah transporterla kaçırılan Mustafa Yılmaz’ı kayıp olduğu dönemde sokak ortasında hain ilan eden polisle ilgili yapılan şikayete takipsizlik kararı verildi.

13:58 10 Şubat 2020 Pazartesi
Kaçırılan Mustafa Yılmaz’ı hain ilan eden polise takipsizlik
Siyah transporterla kaçırılan Mustafa Yılmaz’ı kayıp olduğu dönemde sokak ortasında hain ilan eden polisle ilgili yapılan şikayete takipsizlik kararı verildi.

Bold Medyadan Cevheri Güvenin haberine göre; Siyah Transporter’la kaçırılan kişilerden KHK’lı fizyoterapist Mustafa Yılmaz, kaçırıldıktan 9 ay sonra polise teslim edilmişti. Yılmaz’ın kayıp olduğu dönemde MİT’e ait Çiftlik adı verilen yasa dışı sorgu merkezinde tutulduğu ve işkence yapıldığı iddia ediliyor.

KHK’lı Yılmaz’ın kayıp olduğu dönemde 24 Ekim 2019’da annesi Nevin Yılmaz’ın Ankara Sakarya Caddesi’nde yapmak istediği oturma eylemi engellendi ve polislerden biri Yılmaz’ı hain ilan etti.

Bu sırada HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da oradaydı ve polis tarafından itildi.


Gergerlioğlu’na ve Mustafa Yılmaz’ın eşi Sümeyye Yılmaz’a hitaben sözkonusu polis, “Adam hain ya! Adam kaçmış yurt dışına! Firar! Buradan gidiyorsunuz, Devlet hainleri savunmaz” dedi.

Bu sözler üzerine HDP Milletvekili Gergerlioğlu TBMM’de soru önergesi verdi, Sümeyye Yılmaz ise suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunu alan Ankara Cumhuriyet Savcısı İhsan Güngör, 30 Ocak 2020’de soruşturmayı tamamladı ve suç duyurusu hakkında takipsizlik kararı verdi.



MUSTAFA YILMAZ’IN KENDİSİ ŞİKAYETÇİ OLMALI

Takipsizlik kararında, sözkonusu eylemden zarar gören kişinin Mustafa Yılmaz olduğu, bu nedenle Sümeyye Yılmaz’ın suç duyurusunda bulunamayacağı, bizzat Mustafa Yılmaz’ın suç duyurusunda bulunması gerektiği belirtildi.

Sözkonusu dönemde Mustafa Yılmaz’ın kayıp olduğu ve eylemin de bu sebeple yapıldığı dikkate alınmazken; polisin Milletvekili Gergerlioğlu ve Yılmaz ailesine yönelik tavrı da görmezden gelindi.

Yine bir kamu görevlisinin henüz yargılanmamış bir vatandaşı hain ilan etmesine yönelik de savcılık soruşturmayı yürütmedi.

KAMU GÖREVLİSİ VATANDAŞI HAİN İLAN EDEMEZ

Olay günü polisin “hain” sözlerinden sonra HDP’li Gergerlioğlu, “Hiçbir kamu görevlisi bir vatandaşı hain ilan edemez, yurt dışında dedikleriniz Ankara Emniyeti’nde çıktı.” demişti.

Konuyu TBMM gündemine bir soru önergesiyle taşıyan Ömer Faruk Gergerlioğlu, o polisin kim olduğunu İçişleri Bakanlığı’na sormuştu:

Soru önergesinde, ” ‘Adam hain ya! Adam kaçmış yurt dışına! Firar! Buradan gidiyorsunuz. Devlet hainleri savunmaz.’ diyen Polis Müdürü olduğu belirtilen kişi hakkında mahkeme kararı olmayan birine bu ifadeleri nasıl kullanabilmiştir? Bu ifadeler Mustafa Yılmaz’ın kaçırılmasıyla ilgili bilgi sahibi olduğu ve nerede olduğunu bildiği anlamına mı gelmektedir? Tarafımca iletilen kayıp vakaları konusunda halen neden bir cevap verilmemektedir? Gökhan Türkmen, Mustafa Yılmaz ve Yusuf Bilge Tunç nerededir?” denmişti.

Sözkonusu görüntüler:




Kaynak: Bold Medya
 

Son güncelleme: 13:58 10.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı