• Turkhane Logo

İyilik kazandı: Ahmet Burhan ve annesi Zekiye Ataç Almanya’da

Yurtdışı çıkış yasağı kaldırıldıktan sonra pasaport ve vize alan ancak İstanbul Havaalanı’nda ‘yeni bir yurtdışı yasağı’ olduğu gerekçesiyle Almanya’ya gidemeyen Zekiye Ataç ve oğlu Ahmet Burhan Almanya'da.

09:59 04 Mart 2020 Çarşamba
İyilik kazandı: Ahmet Burhan ve annesi Zekiye Ataç Almanya’da
Yurtdışı çıkış yasağı kaldırıldıktan sonra pasaport ve vize alan ancak İstanbul Havaalanı’nda ‘yeni bir yurtdışı yasağı’ olduğu gerekçesiyle Almanya’ya gidemeyen Zekiye Ataç ve oğlu Ahmet Burhan Almanya'da.

Yurtdışı çıkış yasağı kaldırıldıktan sonra pasaport ve vize alan ancak dün İstanbul Havaalanı’nda ‘yeni bir yurtdışı yasağı’ olduğu gerekçesiyle Almanya’ya gidemeyen Zekiye ve Ahmet Burhan Ataç Almanya’da. Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağı ile yerel saat ile 22.00’de Uluslararası Düsseldorf Havalimanı’na inen Ahmet Burhan’ı sedye ile ambulansa alındı. Daha sonra tedavisinin yapılacağı Köln kentine götürülen Ahmet Burhan ve annesi Zekiye Ataç’ın oldukça mutlu olduğu görüldü. Ahmet Burhan’ın ise ağrılarından dolayı oldukça acı çektiği gözlendi.

A”NNELİK KAZANDI, SEVGİ KAZANDI…”

İlk tedavisinde Ahmet Burhan ve büyükannesi için evinin kapılarını açan Mete Atakul, “Önemli olan Ahmet ve Ahmet’in sağlığıydı. Tedavinin başarısı açısından annesiyle gelmesi önemliydi. Zor ve zahmetli oldu ama bu öncelikle annesinin başarısı. İnsanlık kazandı. Annelik kazandı, sevgi kazandı, dayanışma kazandı.” dedi. Ahmet’i ve annesini başta kızı olmak üzere bütün ailesinin beklediğini söyleyerek, “Bu bir insanlık göreviydi. Hepimizin bu işte seferber olmasının nedeni de bu” ifadelerini kullandı.


/

HALUK LEVENT YOLCU ETTİ

Sanatçı Haluk Levent, “Ve final! Az önce pasaporttan geçişte yanlarındaydım. Yolcu ettim. Ahmet ve annesini… Ümit ediyorum ki en kısa zamanda sağlığına kavuşarak dönecektir Ahmet” diyerek kanser hastası Ahmet Burhan ve pasaport sorunu çözülen annesi Zekiye Ataç’ı yolcu etmişti.

  Ahmet’in annesi Zekiye Ataç’ın tekrar yurtdışı yasağı ile ilgili İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu ile az önce bir görüşme gerçekleştirdik.
Görüşme olumluydu.
Durumu araştıracağını söyledi. Pozitif bir his oluştu bende. Önümüzdeki saatlerde bilgilendirme yapacağım. pic.twitter.com/sKQU0wBBYT — Haluk Levent (@haluklevent) March 2, 2020

GÜZEL HABER ÖĞLEDEN SONRA GELDİ

Ahmet Burhan’ın annesinin pasaport sorununun çözüldüğünü bugün öğleden sonra HDP HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Ahmet Burhan Ataç’ın annesi Zekiye Ataç’ın şu an itibarıyla bir engeli yok. En son karar ve durum bu. Havaalanı pasaport da teyid etti. Müjde diyebiliriz artık, ve rahat bir nefes alabiliriz   Anne acilen uçak bileti alıyor” sözleriyle duyurdu.




İSTANBUL HAVALİMANINDA DURDURULMUŞLARDI

Zekiye Ataç’ın yurtdışı yasağı kaldırıldıktan sonra vize ve pasaport işlemleri bitmiş, dün Almanya’ya gitmek üzere İstanbul Havaalanı’na gitmişlerdi. Ancak 25 Şubat 2020’de yeniden bir yurtdışı yasağı konduğu gerekçesiyle pasaportuna el konmuş, Almanya’ya giden uçağa binememişlerdi. Haber üzerin Türkiye’deki pek çok farklı kesimden isim duruma tepki göstermiş, anneyle kanserli oğluna sistematik işkence yapıldığı yorumlarını yapmıştı.

Son güncelleme: 09:59 04.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı