• Turkhane Logo

İkinci Ahmet Burhan vak'ası: Babasına "çocuğun sen gelmeden ölüyor" mu diyeceğim?

Tutuklu babasını 38 ayda bir kere görebilen kanser hastası Selman’ın (6) MR’ı kötü çıktı. Acılı anne feryat etti: “Babasını göremeden ölüyor.”

11:43 08 Temmuz 2020 Çarşamba
İkinci Ahmet Burhan vak'ası: Babasına
Tutuklu babasını 38 ayda bir kere görebilen kanser hastası Selman’ın (6) MR’ı kötü çıktı. Acılı anne feryat etti: “Babasını göremeden ölüyor.”

Haziran 2019’da beyin kanseri teşhis konulan Selman Çalışkan bir yıldır İzmir Tepecik Hastanesinde tedavi görüyor. 
Annesiyle birlikte her hafta Manisa’dan İzmir’e kemoterapi için gidiyor. Küba’dan getirilen ilaçların fayda edip etmediğini öğrenmek için 3 Temmuz Cuma akşamı gece saat 01:00’de Selman’ın MR’ı çekildi.

BABASI GELMEDEN ÖLECEK
Sonuçları dün sabah öğrenen Emine Çalışkan, “Küba’dan gelen ilaçlar fayda etmemiş. Çocuğum babası gelmeden ölecek. Allahım yardım et” diyerek gözyaşlarına boğuldu. 
38 aydır Manisa T Tipi Kapalı Cezaevinde kalan baba Rasim Çalışkan hastalık döneminde Selman’ı bir kez 5 Ağustos 2019’da görebildi ve yanında sadece 4 saat kalabildi.
Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre anne Çalışkan gözyaşları içinde  doktorun söylediklerini şöyle aktardı:
“EŞİMLE NASIL KONUŞACAĞIM”
“Doktor, haftaya pazartesi Ege Üniversitesi konseyi toplanıp karar verecek. Selman, yeni ilaca da cevap vermedi. Tümörde büyüme var. Bu çocuğun şu an yaşıyor olması bile bir mucize, dedi. Ben çok kötüyüm! Bugün (8 Temmuz 2020) eşime telefon görüşünde ne cevap vereceğim, nasıl konuşacağım. Çocuğum sen gelmeden ölüyor mu diyeceğim?”
“BABAM NE ZAMAN GELECEK?”
“Anne doğum günüm yaklaşıyor. Babam ne zaman gelecek” diyen Selman da annesi de tek başına kanserle mücadele ediyorlar. 38 aydır Manisa T Tipi Kapalı Cezaevinde kalan Rasim Çalışkan, hastalık sürecinde Selman’ı bir kez 5 Ağustos 2019’da görebildi ve yanında sadece 4 saat kalabildi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na 1 Mayıs 2020’de bir mektup yazan Rasim Çalışkan, çocuğunun hastalığından dolayı ceza infaz ertelemesi için Manisa 3üncü ve 4üncü Ağır Ceza mahkemelerine 4 kez dilekçe yazdığını ve hepsinin reddedildiğini söylemişti. 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Rasim Çalışkan, Hizmet Hareketine yönelik cadı avı soruşturmalarında 17 Mayıs 2017’de tutuklandı. 
7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Çalışkan’ın dosyası Yargıtay tarafından onaylandı. En son Manisa Erkek İmam Hatip Lisesi görev yapan Çalışkan 17 yıllık öğretmendi.
GÖZÜNÜ KAYBETMEK ÜZERE
Tümör beyincikte olduğu için Selman’ın gün geçtikçe daha çok dengesi bozuluyor. Yürümekte zorlanıyor.  Sol kolu sol bacağı hiç oynamıyor, annesinin aldığı yürüteç ile yürümeye çalışıyor. Yüzünün yarısı felç. Tümörün baskısından da gözünü kaybetmek üzere.
MR için gecenin bir saatinde yola düşen Emine Çalışkan’ın “Beklemek çok zor, fakat ne yapalım! 38 aydır babasını bekliyoruz. 2 gün de MR sonucunu bekleriz.” demişti. 
Şimdi ise umutları hepten tükendi. Oğlu ölümün kıyısında, yalnız bir anne olarak ayakta kalmaya çalışıyor.

Son güncelleme: 11:43 08.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı