• Turkhane Logo

Hollanda'dan Türkiye'ye ve Gurbetçilere kötü haber

Hollanda hükümeti, vatandaşlarına Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelere tatile gitmeme çağrısında bulundu. Hükümet, Türkiye'yi

11:03 04 Haziran 2020 Perşembe
Hollanda'dan Türkiye'ye ve Gurbetçilere kötü haber
Hollanda hükümeti, vatandaşlarına Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelere tatile gitmeme çağrısında bulundu. Hükümet, Türkiye'yi

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, koronavirüs önlemlerini ele alındığı bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, vatandaşlarının 15 Hazirandan itibaren, İngiltere ve İsveç dışındaki AB ülkelerine seyahat edebileceklerini söyledi.

Başbakan Rutte, AB sınırları dışındaki ülkelerin, zorunlu haller dışında gidilmemesi gereken turuncu listede yer aldığına işaret ederek, tatil için Avrupa dışına çıkmamamları çağrısında bulundu.
Rutte, Avrupa dışındaki ülkelere tatile giden kişilerin, sorun yaşamaları halinde ülkeye geri getirilmeyeceklerini vurguladı.
Başbakanın açıklamasında dikkati çeken konulardan biri de, Avrupa dışındaki ülkelere tatile giden kişilere, Hollandaya dönüşlerinde 15 gün karantina zorunluluğu getirilecek olmasıydı.
Ruttenin açıklamasına göre, Türkiye de, tatile gidilmemesi gereken ülkeler listesinde kaldı. Türkiyeye tatile gidenler, dönüşte 15 gün karantinaya tabi tutulacak.
Türkiye, Hollandalı turistlerin Yunanistan ve İspanya ile birlikte en çok tercih ettiği üç ülkeden biri. Geçen yıl, 1 milyon 170 bin Hollandalı turist, tatil için Türkiyeyi tercih etti.
Hollandada yaşayan Türkiye kökenli gurbetçiler içinde durum sıkıntılı. Hollandadan Türkiyeye gidecek her gurbetçi dönüşlerinde mutlaka karantinada kalacak. Bu süre zarfında işlerine de gidemeyecekler . 

Türkiyenin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, 20 Hazirandan itibaren THYnin Hollandadan İstanbul, Antalya, Kayseri, Trabzon gibi 5 ayrı noktaya uçması için Dışişleri Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi.
Hollanda hükümeti, şimdilik seyahat edilememesini istediği İngiltere ve İsveçteki gelişmelerin yakından izlenerek, vatandaşlarının yeni gelişmelere göre haftalık olarak bilgilendirileceğini açıkladı.

Son güncelleme: 11:03 04.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı