• Turkhane Logo

HDP’li eş başkanını darp eden polisler yanlış evi basmış!

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki dönem Esenyurt İlçe Eş Başkanı Edip Karçik’in kaldığı eve baskın düzenleyerek Karçik’i ve ailesini darp eden polislerin ‘yanlış adrese geldik’ diyerek evden ayrıldığı iddia edildi.

13:20 17 Şubat 2020 Pazartesi
HDP’li eş başkanını darp eden polisler yanlış evi basmış!
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki dönem Esenyurt İlçe Eş Başkanı Edip Karçik’in kaldığı eve baskın düzenleyerek Karçik’i ve ailesini darp eden polislerin ‘yanlış adrese geldik’ diyerek evden ayrıldığı iddia edildi.



Ev baskınında hastanelik olan Karçik, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını aktardı.

KARÇİK: KARAR TEBLİĞ EDİLMEDİ


Edip Karçik’in kaldığı eve önceki gün gece polisler tarafından baskın düzenlendi. Ev araması sırasında savcılık iznini görmek isteyen Karçik ve ailesi polislerin hışmına uğradı. Polis tarafından yere yatırılan Edip Karçik, yeğeni Mikail Karçik ve yengesi darp edildi. Prostat ameliyatı olan ağabeyinin yüz üstü yere yatırılarak, kafasına silah dayandığını söyleyen Karçik, ev arama kararına ilişkin kendisine herhangi bir kararın tebliğ edilmediğini kaydetti.

Polislerin ‘yanlış adres’ diyerek evden ayrılması üzerine darp sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Karçik ve aile fertleri hastaneye kaldırıldı.

KARÇİK: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Karçik, yaklaşık bir buçuk saat evde kalan polislerin, kimlik kontrolü sonrası ‘Muhammed’ isimli bir kişiyi aradıklarını ve yanlış eve geldiklerini söyleyip evden ayrıldıklarını belirtti.

Esenyurt Devlet Hastanesi’ne tedavi edilen Karçik, yeğeninin yüzünün morluklar içinde kaldığını, kendisinin de ayak bilekleri ve kafasında ezilmelerin olduğunu aktardı. Karçik, hastaneden darp raporu aldıklarını ve polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

İnsani değerlerin ayaklar altına alındığı ve yasaların uygulanmadığını ifade eden Karçik, hak ve hukuk kavramlarının kâğıt üzerinde kaldığını belirterek yapılan bu zulmü kabul etmeyeceklerini vurguladı.

HDP: YASAL İŞLEM BAŞLATIN

Olayla ilgili yazılı bir açıklama yapan HDP İstanbul Basın Komisyonu, polisler hakkında yasal işlem başlatılmasın istedi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘‘Bu ülkedeki her bir bireyin can güvenliğinden sorumlu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruyoruz: Size bağlı polislere, yanlış ya da doğru adres, gittiğiniz her eve bodoslama dalın emrini kim veriyor? Arama izni olmayan polisi eve almamak her vatandaşın yasal hakkı değil mi? ‘Yanlış’ adreste vahşet yaşatıp, hastanelik yapacak uygulamalar yapılıyorsa ‘doğru’ adreslerde neler yapıldığını tahmin etmek hiç zor olmasa gerek. Sorumluluğunuzu yerine getirip Karçık ve ailesine hakaret eden, hastanelik yapacak kadar darp eden memurlarınız hakkında derhal yasal işlem başlatınız.’’

Son güncelleme: 13:20 17.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı