• Turkhane Logo

Hakan Şükür: Cüneyt Özdemir ‘büyük baskı’ ile yayını iptal etmek zorunda kaldı

Hakan Şükür, Cüneyt Özdemir’in Ahmet Davutoğlu ile yaptığı Türkiye’de gazetecilere baskı konulu röportajdan alıntı yaptı. Özdemir ile arasında geçen ilginç bir olayı anlattı.

12:58 20 Mayıs 2020 Çarşamba
Hakan Şükür: Cüneyt Özdemir ‘büyük baskı’ ile yayını iptal etmek zorunda kaldı
Hakan Şükür, Cüneyt Özdemir’in Ahmet Davutoğlu ile yaptığı Türkiye’de gazetecilere baskı konulu röportajdan alıntı yaptı. Özdemir ile arasında geçen ilginç bir olayı anlattı.



5N 1K programının yapımcı ve sunucusu Cüneyt Özdemir, Gelecek Partisi ile aktif siyasete geri dönen eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile röportaj yaptı. Davutoğlu, Özdemir’in Türkiye’deki gazeteci ve akademisyenlere yönelik baskı ve tutuklamalara ilişkin sorularına yanıt verdi.

Özdemir, üst düzey görevlerde yer alan Davutoğlu’na “Başbakanken çıkacak kanal bulamadım” sözünü hatırlatarak gazeteci ve akademisyenlere yönelik baskı ve tutuklamalardan kendisinin de payı olduğunu düşünüp düşünmediğini sordu.


VARSA ÖZÜR DİLERİM AMA YOK

Özdemir’in sorusuna Davutoğlu şu yanıtı verdi: “Eğer bir gazeteci ya da genel yayın yönetmeni ‘Beni Davutoğlu başbakanken basın danışmanıyla arattı ve bize baskı yaptı, şu gazeteciyi çıkarmayın, bunu konuşturmayın… Ben çıkar özür dilerim. Amam yoktur.”

YAYINI BASKIYLA İPTAL ETTİ

Öte yandan, röportajın bir bölümünü sosyal medya hesabından paylaşan Hakan Şükür ilginç bir anısını paylaştı. 2014 yılının Ekim ayında ‘Altın Ayak’ ödülünü alan, dönemin İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, o dönem CNN Türk’te yayın yapan Cüneyt Özdemir’in kendisini yayına davet ettiğini söyledi. AKP’den ayrıldığı süreçte gelen bu röportaj teklifini kabul eden Şükür, yayına gittiği sırada Özdemir’in kendisini arayarak “Büyük baskı ile yayını iptal etmek zorunda kaldığını söyledi” diye konuştu.

BUNLAR TÜRKİYE’DE İLGİ GÖRÜYOR

Özdemir’in gazetecilik yapmak yerine birilerinin isteğine göre hareket ettiğini söyleyen Hakan Şükür, “Bahsettiğim tarihte Davutoğlu Başbakan olmamış ve bu baskıyı kimden görmüş olabilir ve kime göre hareket etmiş olabilir pabucumun gazetecisi… Aklınca pozisyon arıyor. Bu tarz insanlar ilgi görüyor! Türkiye için başka söze gerek yok…” dedi.
  Bu arkadaş beni Altın ayak ödülünü aldığım günün ertesi 14 Ekim 2014’de beni aradı, yayınına çağırdı ödül ile beraber mevcut durumu konusmak üzere.
Yayına giderken aradı ve büyük baskı İle yayını iptal etmek zorunda kaldığını söyledi.
Şimdi ne mi yapıyor? pic.twitter.com/p5su0149AB — Hakan Şükür (@hakansukur) May 19, 2020  

Son güncelleme: 12:58 20.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı