• Turkhane Logo

Gökhan Türkmen’in kaçırıldığı mahkeme kaydına girdi: Sanık firari değil kaçırıldı

Şubat ayında kaçırılan beş kişiden biri olan Gökhan Türkmen’in firari olmadığı kaçırıldığı, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı 2017/452 sayılı dosya kaydına girdi.

16:29 08 Mart 2019 Cuma
Gökhan Türkmen’in kaçırıldığı mahkeme kaydına girdi: Sanık firari değil kaçırıldı
Şubat ayında kaçırılan beş kişiden biri olan Gökhan Türkmen’in firari olmadığı kaçırıldığı, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı 2017/452 sayılı dosya kaydına girdi.


Tarım Bakanlığı’na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nda (TKDK) memur olarak çalışan Gökhan Türkmen, 7 Şubat’ta kaçırıldı. Şubat ayında kaçırılan beş kişiden biri olan Gökhan Türkmen’in, geçtiğimiz Çarşamba günü (6 Mart) duruşması vardı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Gökhan Türkmen’in avukatı tarafından verilen dilekçede, “sanığın kaçırıldığı firari olmadığı”nı belirten dilekçe verildi. Böylece Gökhan Türkmen’in kaçırıldığı Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi kayıtlarına da geçmiş oldu.


Dilekçede Türkmen’in kaçırılışıyla ilgili Emniyet ve Savcılığa şikayette bulunulduğu ancak hiçbir sonuç alınamadığı da belirtildi.

ŞUBAT AYINDA BEŞ KİŞİ KAÇIRILDI

Kaçırıldıktan sonra Milli İstihbarat Teşkilatı’na yasa dışı biçimde teslim edildiği düşünülen Hizmet Hareketi’yle ilişkili dosyalardan toplamda 25 kişi bulunuyor. Bunlardan son beş kişi Şubat ayında kaçırıldı.

Yasin Ugan, Özgür Kaya, Gökhan Türkmen, Salim Zeybek ve Erkan Irmak Şubat ayında kaçırılan isimler.

SALİM ZEYBEK: Bilgi Teknolojileri Kurumu’nda uzman olan Salim Zeybek eşiyle birlikte KHK’yla ihraç kamu personeli. Zeybek, 21 Şubat’da Edirne Havsa gişelerinde silahlı kişilerce kaçırıldı. Kendilerini “Edirne Polisi” olarak tanıtan kişiler iki çocuğu ve eşinin yanında Zeybek’i başka bir otomobile bindirerek götürdü. Ardından Salim Zeybek’in eşi ve çocukları kendilerini “devlet” olarak tanıtan kişilerce Edirne’den Ankara’daki evlerinin yakınına getirilerek bırakıldı. Salim Zeybek’ten ise haber alınamıyor. Devletin resmi gözaltı kayıtlarında görülmüyor.

  Salim Zeybeks Mother: Please find my son pic.twitter.com/GYHVNpoIDH — BOLD (@BOLDmedya) 6 Mart 2019

YASİN UGAN VE ÖZGÜR KAYA:  Yasin Ugan (43) ve Özgür Kaya (41) Ankara Altındağ Çamlık Mahallesi 1847’nci Sokak’ta bulundukları evden 13 Şubat 2019 günü saat 15:00 civarı sivil kıyafetli, otomatik tüfekli yaklaşık 40 kişi tarafından kaçırıldı. Ellerinde otomatik tüfekler bulunan 40 sivilin çevrede oturan halka kendilerini “sivil polis” olarak tanıttıkları belirtiliyor. Kuşatmadan bir süre sonra evde bulunan Yasin Ugan ve Özgür Kaya’nın başlarına siyah poşetler geçirilmiş biçimde evden çıkartılarak beyaz bir minibüse bindirildiği ifade ediliyor. Ugan ve Kaya’nın yaşadıkları Altındağ Çamlık Mahallesi 1847’nci Sokak’ta yapılan aramanın tutanak altına alındığı ve bu tutanağın sorgulama sırasında ev sahibine gösterildiği öğrenildi. Tutanakta bulunan dosya numarası ise; 2017/69394. Bu dosya numarasını savcılık da doğrularken, Ugan ve Kaya’nın gözaltında olmadığı belirtiliyor.




ERKAN IRMAK:  17 Şubat 2019’dan beri haber alınamayan Erkan Irmak, en son 16 Şubat gece saat 23.10 da ailesinin oturduğu evden çıktı. Eşi, Ümraniye İstiklal Mahallesi’ndeki evinin önünden kaçırılan öğretmen Erkan Irmak’ın önünün kesildiği ve zorla bir Siyah Transporter’a bindirildiğini belirtiyor. Yapılan başvurularda Erkan Irmak’ın resmi olarak gözaltında olmadığı belirtildi.

  Yetkililere seslenmek istiyorum. Lütfen sesime kulak verin. @cihangirislam @eacarer @ebabahan @aykuterdogdu pic.twitter.com/93DlMQypdI — Erkan Irmak (@erkannirmak) 3 Mart 2019

25 KİŞİ KAÇIRILDI

Hizmet Hareketi’yle ilgili açılan soruşturmalar kapsamında isimleri yargılamalarda geçen toplam 25 kişi 2016 Ocak ayından itibaren farklı aralıklarla kaçırıldı. Kaçırılan kişilerden bazıları ağır işkence görmüş biçimde aylar sonra Emniyet’e teslim edildi. Bazılarından ise aylar hatta yıllardır haber alınamıyor.

Sunay Elmas
Mustafa Özgür Gültekin
Hüseyin Kötüce
Turgut Çapan
Mesut Geçer
Önder Asan
Ayhan Oran
Mustafa Özben
Cemil Koçak
Murat Okumuş
Fatih Kılıç
Durmuş Ali Çetin
Cengiz Usta
Ümit Horzum
Hıdır Çelik
Enver Kılıç
Zabit Kişi
Orçun Şenyücel
Hasan Kala
Ahmet Ertürk
Yasin Ugan
Özgür Kaya
Gökhan Türkmen
Salim Zeybek
Erkan Irmak



CEVHERİ GÜVEN BOLD MEDYA
 



 

Son güncelleme: 16:29 08.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı