• Turkhane Logo

Gergerlioğlu-Koca görüşmesi: Güvenlik soruşturması sonuçları hızlandırılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bakanın KHK’lı akademisyen Ulaşlı’yı pazartesi aratacağını söylediğini aktardı.

21:14 21 Mart 2020 Cumartesi
Gergerlioğlu-Koca görüşmesi: Güvenlik soruşturması sonuçları hızlandırılacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bakanın KHK’lı akademisyen Ulaşlı’yı pazartesi aratacağını söylediğini aktardı.



Atanmayı bekleyen sağlıkçılar hakkındaki güvenlik soruşturmalarının da hızlandırılacağını kaydetti, ihraç olanlar içinse Pandemi hastanelerini işaret etti.

 HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmesinin detaylarını Kronos’a anlattı. Gergerlioğlu, bakana koronavirüs konusunda doktora yapan ihraç akademisyen Mustafa Ulaşlı’nın yanısıra, güvenlik gerekçesiyle atanamayan personelin durumu ile KHK’larla ihraç edilen 15 bine yakın sağlık emekçisinin durumunu gündeme getirdiğini kaydetti.


“SÖZ, PAZARTESİ ARATACAĞIM”

Gergerlioğlu, görüşmede ilk olarak ihraç akademisyen Mustafa Ulaşlı’nın gündeme geldiğini kaydederek, şöyle anlattı: “Birkaç gündür Mustafa Ulaşlı konusunda sosyal medyada sürekli gündeme getiriyorum. Bu alanda 7 yıl çalışmış, doktora yapmış, aşı üretilecekse bunun için çalışabileceğini ifade eden birinden istifade edilmesi gerektiğini söylüyorum günlerdir. Bakan beyle görüşmede bu konuyu anlattım. Kendisinin bilgisi vardı. Bazı AKP’li milletvekillerinin kendisine b bilgiyi aktardığını da söyledi. Türkiye’de aşıyı üretebilecek kapasitede birisi dedim. O da ‘söz pazartesi aratacağım, görüşeceğiz’ dedi.”

“GÜVENLİK SORUŞTURMALARINI HIZLANDIRACAĞIZ”

Görüşmede ikinci olarak güvenlik soruşturmalarına takılan sağlık emekçileri konusunun gündeme geldiğini belirten Milletvekili Gergerlioğlu, “Birçok insan var atama bekleyen. Aylardır bekleyen, güvenlik soruşturmasının tamamlanması için gün sayan. Güvenlik soruşturmasına takılan binlerce sağlık emekçisi var, mahkemelerde sürünenler var. Kimisi hamallık yapıyor, eylülden beri bekleyen hekimler var. Bakan bey, dedi ki onların güvenlik soruşturması sonuçlarını hızlandıracağız. Olumlu bir sinyal olarak gördüm ben” değerlendirmesinde bulundu.

“15 BİN SAĞLIK EMEKÇİSİ GÖREVE HAZIRIM DİYOR”

Görüşmede son olarak KHK’larla ihraç edilen sağlık emekçilerini gündeme getirdiğini kaydeden Ömer Faruk Gergerlioğlu, 15 bine yakın doktor, hemşire, teknisyen olmak üzere yetişmiş insanın atıl durumda beklediğini söyledi. Gergerlioğlu, şunları kaydetti: “Üçüncü olarak KHK’lı sağlık emekçileri. Tahminimde 15 bin civarında insan bahsediyoruz, onlardan biri de benim. Akademisyenler profesörler teknisyenler, acil, yoğun bakım gibi alanlarda hayati derecede önemli alanında uzman birçok sağlıkçı. Bu insanlar gönüllü hizmet vermek istiyorlar dedim. Bakan bey bu konuda açık bir şey söylemedi, sadece Pandemi hastaneleri oluşturduklarını, o arkadaşlara orada saha açacaklarını söyledi. Ancak hastaneler korkuyor, doktora ihtiyacı olduğu için belki doktoru alıyor ama hemşireler, teknisyenler, uzmanlar öyle kolay iş bulamıyor. Ben kaç hastaneden red almıştım, khk’lısın seni alamayız dediler. Batman’da zor bulmuştum iş. Doktor olduğumuz için o da. 25-30 yıl sağlık emekçiliği yapmış yetişmiş insanlar bunlar.”

“İTALYA GİBİ OLURSAK, BUNUN VEBALİNİ KİMSE KALDIRAMAZ”

“Pandemi hastaneleri oluşturduk oralarda saha açacağız. İade edeceğiz demedi ama oralara bu arkadaşlara saha açacağız dedi. Hastaneler korkuyor, doktora ihtiyacı olduğu için alıyor ama hemşireler teknisyenler. Eminim başka bir ülke olsaydı, bu tür ihraç edilen nitelikli bir grubun iadesi, salgın tehdidi karşısında çoktan yapılmıştı. Millet emekliyi geri çağırıyor, sen gencecik cevval emekçiyi, takipsizlik kem küm diyerek göz ardı ediyorsun. Siyasi kaygı, insani sorunu gölgelememeli. Büyük bir vebal olur. Altından kalkılacak bir şey olmaz yani. İtalya örneğine doğru gidersek altından hiç kimse kalkamaz. Allah korusun, binlerce yetişmiş doktor, hemşire sağlıkçı gönüllü hazırız demişken onlara kapı aralamamanın vebalini kimse kaldıramaz.”

Son güncelleme: 21:14 21.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı